Лист-подяка та допомога 551 громадянину України

Федерація хокею України відреагувала листом на адресу Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта, в якому висловила свою повагу та підтримку у виконанні своїх посадових обов’язків, не дивлячись на бойові дії в країні. Між тим, ФХУ звернулася до очільника центрального органу виконавчої влади у сфері фізичної культури та спорту з проханням підтримати усі ініціативи Федерації, включаючи виступ національної та юнацької збірної команди України з хокею з шайбою у прийдешньому чемпіонаті світу дивізіону 1 групи B.

Окрім того, в своєму листі-зверненні Федерація хокею України висловила велику вдячність країнам-побратимам (Польща, Латвія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Швейцарія, Чехія, Німеччина), які виявили імпульс солідарності та дозволили нашим хокеїстам тренуватися з дітьми свого віку та мати ігрову практику поки в Україні триває воєнний стан.

Зазначимо, що на ініційовану Федерацією хокею України централізовану програму щодо евакуації дітей до 18 років, які займаються хокеєм з шайбою в Україні в дитячо-юнацьких спортивних школах та хокейних клубах, підтримав президент ІІХФ Люк Тардіф. Станом на 16 березня 2022 року вже 551 громадянин України, в сім’ї яких є хоча б один хокеїст, за допомогою ФХУ виїхали з України. З них: 251 хокеїст, 25 хокеїсток, 3 фігуристки, 19 братів, 55 сестер, 174 мам, 3 батька багатодітних сімей та одинаків, 14 бабусь, 6 інших родичів. Варто відзначити, що за програмою Федерації хокею України, усі зазначені особи повністю забезпечені умовами проживання, харчуванням та заняттями хокеєм з шайбою (включаючи забезпечення екіпіруванням), гуманітарною допомогою за рахунок Федерацій хокею інших країн. Додамо, що сьогодні в дорозі до Європи знаходяться ще три групи загальною кількістю 130 громадян України, які прямують до хокейних центрів Франції, Німеччини та Румунії та Чехії.

Федерація і надалі продовжуватиме намагатися забезпечити безпечне життя юних хокеїстів та хокеїсток та їх можливість продовжувати займатися улюбленую грою з шайбою. Дуже сподіваємося, що зможемо надати таку можливість набагато більшій кількості українських дітей, а Міністерство молоді та спорту України і надалі буде сприяти успішній реалізації життєво важливих проектів та наших ініциатив.


Вас може зацікавити