«Легіон» дозаявив переможця чемпіонату світу серед юнаків

Калуський «Легіон» поповнив склад 21-річним оборонцем Данилом Бабчуком, переможцем чемпіонату світу-2018 серед юнаків до 18 років у дивізіоні 1В.

Бабчук – вихованець харківського хокею. У 2014 році він на рік переїхав до Німеччини і впродовж року готувався в системі клубу «Деґґендорфер». У 2015-му Данило на рік перебрався на скажене заболоття, де виступав за кадетську команду «Дінамо» з Санкт-Петербурга. На щастя, молодий хокеїст там не затримався, а на запрошення Георгія Зубка переїхав до Києва, щоб виступати у Відкритому чемпіонаті білорусі серед юнаків за «Беркут». Кияни завершили той чемпіонат на другому місці, а Бабчук у 2017-му вперше виступив на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В в складі збірної України U18 (5 матчів, 1 асисист).

У сезоні-2017/2018 Данило дебютував у дорослому хокеї, в команді рідного міста – «Динамо» з Харкова. Звідти тренер Олег Ігнатьєв викликав Бабчука в юнацьку збірну для участі в домашньому чемпіонаті світу в дивізіоні 1В, який завершився тріумфом українців – першим місцем у київському Палаці спорту. Данило в п’яти матчах турніру закинув одну шайбу і віддав одну передачу.

Загалом протягом двох чемпіонатів України Бабчук у 2017-2019 роках провів за харківське «Динамо» 81 матч, у яких закинув 2 шайби і віддав 6 передач. Після того він з осені 2019-го перебрався в Канаду, де провів два сезони в GMHL, за клуби «Slave Lake Icedogs» і «Fox Creek Ice Kings».

Торік Данило повернувся в Україну і виступав за херсонський «Дніпро», зробивши свій вклад у здобуття «щуками» бронзових нагород у незавершеному через війну чемпіонаті.

Бабчук виступатиме за «Легіон» під 23-м номером.

Вас може зацікавити