Квартет новачків розширив «ростер» юнацької збірної до 28 гравців

Юнацька збірна України (U-18), яка готується до чемпіонату світу в Італії у дивізіоні IB (25 квітня – 1 травня), отримала кадрове підкріплення. У чеський тренінг-кемп «синьо-жовтих» приєдналися чотири гравці з Північної Америки, Європи та України: воротар – Савва Сердюк (17 років), нападники – Назар Бабушкін (16), Лев Стасюк (16) та Ігнат Пазій (15). Таким чином, «ростер» команди Олександра Бобкіна розширився до 28 хокеїстів.

Голкіпер Савва Сердюк поточний сезон провів у США у формі «Огден Мустанг» із ліги USPHL Premier (до 21 року), в якій виступає 64 американські команди у 10-ти дивізіонах. Разом із киянином Сердюком до табору збірної України через океан приєднався харків’янин Ігнат Пазій, який представляє юнацьку команду «Анахайм Айс Догс». Цікаво, що Пазій у 56 матчах у лізі AAA виявив свої бомбардирські здібності та записав до активу 67 (41+26) очок.

«Хлопці з Північної Америки добиралися до місця нашої дислокації 1,5-2 доби, але прибули з «палаючими очима» і вже провели тренування у загальній групі, – каже генеральний менеджер збірної України Сергій Бабинець. – Підкреслю, що в умовах війни в Україні мотивація та бажання хлопців допомогти уславити країну на спортивному фронті зросло в рази. Це стосується всіх збірників, не лише новачків».

Ще два гравці поповнили склад збірної України з інших ліг. Вихованець харківської школи хокею Назар Бабушкін нинішній сезон провів у вітчизняному чемпіонаті серед гравців 2006 р.н., а Лев Стасюк поповнив обойму «синьо-жовтих» із чеського клубу «Поруба» U-17, в якому набрав 33 (15+18) очки у 44 матчах.

Нагадаємо, що на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В в італійському місті Асьяґо суперниками українців будуть збірні Італії, Австрії, Угорщини, Словенії та Польщі.


Вас може зацікавити