Кубок України. «Сокіл» на характері долає «Дніпро»

Чинний чемпіон України «Сокіл» здобув непросту перемогу в стартовому матчі Кубка України-2023. Поступаючись 1:3, кияни здолали херсонський «Дніпро» в серії буллітів. Героями зустрічі стали голкіпер Богдан Дьяченко, який вийшов на заміну і не пропустив ні з гри, ні в буллітній серії, а також нападник Сергій Бабинець, котрий закинув переломну другу шайбу, а ще двічі асистував партнерам.

«Сокіл» (Київ) – «Дніпро» (Херсон) – 4:3 Б (1:1, 2:0, 0:2, 0:0, 1:0)

Шайби: 0:1 – Ревука (Д. Попережай, – більш.), 08:04. 1:1 – В. Мазур (Бабинець, Чердак), 19:33. 1:2 – Сидоренко (Ратушний, Стецюра, – більш.), 20:30. 1:3 – Цюра (Ратушний, Щербак), 24:40. 2:3 – Бабинець (Філімонов, Благий), 48:28. 3:3 – Ромащенко (Бабинець, Благий), 53:12. 4:3 – Бородай (переможний булліт)

«Сокіл»: Безхлібний (Дьяченко, 24:40); Філімонов – Толстушко, Благий – Качан – Бородай; Полоницький – Бондарєв, Чердак – Мазур – Бабинець; Євсейчик – Вол. Алексюк, Говорушко – Ромащенко – Слюсар; Горлушко, Костромітін – Захаров – Жеребко. Тренер – Олег Шафаренко; асистенти – Костянтин Сімчук, В’ячеслав Тимченко

«Дніпро»: Захарченко; Стоцький – Ратушний, Д. Попережай – Вал. Алексюк – Пойманов; Лєсніков – Бойко, Сидоренко – Крикля – Стецюра; Портний – Бортніков, Щербак – Цюра – Ревука; Даниленко – Масюк, Курах – Яценко – Олійник. Тренер – Олександр Бобкін; асистент – Руслан Борисенко

Кидки: 57 (20 + 13 + 14 + 3) – 27 (6 + 6 + 7 + 1)
Штраф: (4 + 0 + 0 + 0) – (10 + 4 + 6 + 0)

13 вересня. Кременчук. Арена «Айсберг». Без глядачів

Склади обох команд у цьому матчі приховували певні несподіванки. Окрім нападника Олексія Янішевського («Сокіл») та оборонця Іоанна Роганова («Дніпро»), відсутність яких анонсувалася напередодні, зі стартових хвилин на льоду не було по одному ключовому гравцеві кожного з суперників. І якщо голкіпер Богдан Дьяченко залишився в резерві за рішенням Олега Шафаренка, а шанс зіграти за «Сокіл» після десятирічної перерви отримав Андрій Безхлібний, то нападник «щук» Дмитро Кобильник випав з обойми, отримавши удар по руці на одному з останніх передігрових тренувань. За словами самого хокеїста, він не зможе грати два тижні.

Старт поєдинку вийшов обопільно обережним. Команди розкачувалися до тієї миті, поки «Сокіл» не опинився в меншості. Після того, як Анатолій Ревука з передачі Дмитра Попережая закинув першу шайбу українського сезону-2023/2024, гра розкрилася по-справжньому. «Сокіл» влаштував тривалий штурм воріт херсонців. Кияни двічі грали в подвійній більшості, оббили стійки і поперечину, дива у стулці творив Едуард Захарченко, але шайба у ворота не йшла. Аж до доти, доки перед самим завершенням першого періоду на ворота не вийшов Володимир Чердак. Суперники його збили, але ще до зупинки гри Вадим Мазур проштовхнув шайбу у ворота – 1:1.

Відпочивали команди після першого періоду надто довго. Незадовго після сирени спортивної пролунала та, яку ми проклинаємо вже понад півтора роки. Вона тривала 40 хвилин. А відразу після поновлення гри жахи для «Сокола» продовжилися. На самому старті другої третини іменинник Микита Сидоренко реалізував більшість, а згодом Михайло Цюра збільшив перевагу «Дніпра» до 1:3. Довелося Олегові Шафаренку проводити заміну голкіперів. Потім виявиться, що вихід Дьяченка замість Безхлібного став одним із ключових моментів матчу.

Проте Дьяченко міг не пропустити. «Соколу» ж потрібно було забити, причому мінімум двічі. А з цим виникали проблеми. Захарченко піймав кураж і до якоїсь миті виглядав просто непробивним. Якась мить закінчилася лише в середині третього періоду, коли Сергій Бабинець, об’їхавши ворота, таки переграв голкіпера збірної України і скоротив відставання. А ще через п’ять хвилин і знову не без участі Бабинця першу шайбу за «Сокіл» провів Руслан Ромащенко. Рахунок зрівнявся і надалі команди діяли обережніше.

Врешті, долю зустрічі вирішила серія буллітів. Команди виконали по сім кидків. У 13-ти випадках переможцями дуелей ставали голкіпери: Дьяченко – 7, Захарченко – 6. Переможний булліт, обігравши колишнього партнера за «Дніпром», судилося виконати Денисові Бородаєві.

Вас може зацікавити