Кубок України. Анонс матчів першого ігрового дня

Сьогодні, 3 січня, на арені «Айсберг» у Кременчуку стартує другий в історії Кубок України. За 30-кілограмовий трофей і півмільйона гривень преміальних посперечаються чотири колективи – київський «Сокіл», «Кременчук», херсонський «Дніпро» і команда Броварського спортивно-фахового коледжу, яка останньої миті замінила в змаганнях харківський «Рулав Одд». 

15:00 «Кременчук» – БСФК 

Трансляція – телеканал «Спорт 1» і Youtubе-канал ФХУ 

У матчі-відкриття турніру господарі гратимуть із командою Олександра Бобкіна. Саме проти «Кременчука» два тижні тому БСФК провів свій перший після оновлення команди поєдинок. Тоді з рахунком 6:0 перемогла команда Олександра Савицького. Причому п’ять з шести шайб гравці «Кременчука» провели під час гри в нерівних складах – чотири в більшості і одну в меншості. 

БСФК напередодні старту в Кубку підсилився 25-річним російським нападником Тимуром Бешаровим. Наразі ж найгрізніше в складі броварчан виглядає орендований у «Сокола» нападник Ярослав Панченко, котрий у перших чотирьох матчах за БСФК закинув 5 шайб і відзначився переможним буллітом у зустрічі проти «Рулав Одда». 

«Кременчук» розраховує на перевірені сили. Зокрема на нападника Андрія Денискіна, котрий поступово оговтується після тривалої, пов’язаної з 13-матчевою дискваліфікацією паузи. В заключному матчі 2021 року Андрій відзначився хет-триком і допоміг своїй команді перемогти в овертаймі «Дніпро» у матчі-відкриття льодової арени в Мелітополі Запорізької області. 

18:30 «Сокіл» – «Дніпро» 

Трансляція – телеканал «Спорт 1» і Youtubе-канал ФХУ 

«Сокіл», який є переможцем єдиного проведеного досі Кубка України в 2007-му, похід за другим кубковим і першим після відродження клубу трофеєм розпочинає з протистояння з командою, яку з 11-ти проведених за останніх два роки матчів перемагав дев’ять разів. Проте «щуки» час від часу розроджуються сюрпризами. Як, скажімо, у матчі місячної давнини в Херсоні, який «Дніпро» сенсаційно виграв 2:1. Та й навіть нещодавній поєдинок у Києві виявився для лідера регулярного чемпіонату не таким простим, як видавалося на перший погляд. Ведучи в середині третього періоду 7:2, кияни пропустили у меншості три шайби поспіль і на заключних хвилинах змушені були зосередитися на діях в обороні, аби не наробити собі ще більших проблем. 

Відзначимо, що покер тій зустрічі записав до свого активу нападник «Дніпра» Платон Попов. А в «Сокола» найчастіше херсонцям забивають Антон Рубан (8 шайб), Андрій Міхнов і Олександр Павленко (по 7). 

Додамо, що «Соколу» в кубковому турнірі не допоможе центральний нападник Євген Фадєєв, який отримав травму плеча в матчі збірних України і Польщі на Різдвяному кубку в Битомі.


Вас може зацікавити