«Кременчук» здобув вольову перемогу в булітній серії

Героїчний новачок харківських «Берсерок» голкіпер Костянтин Козловський відбив півсотні кидків по своїх воротах, але цього не вистачило господарям для першої перемоги над «Кременчуком» в очних зустрічах поточного сезону УХЛ.

«Харківські Берсерки» – «Кременчук» 2:3 Б (0:0, 2:1, 0:1, 0:0, 0:1)

Шайби: 0:1Коробов (Денискін, Дубінін), 20:51, 1:1 – Антонов (Секирко), 26:18. 2:1 – Шамардін (Секирко), 37:59. 2:2 – Дубінін (Коробов), 48:13. 2:3 – Денискін (вирішальний буліт), 65:00.

«Берсерки»: Козловський; Пугачов – Канаплін, Александров – Лесников, Шамардін – Жигалов; Кісєльов – Секирко – Зайцев, Антонов – Лапков – Єгоров, Абаджян – Мельников – Пойманов, Гузенко – Мурин – Наливайко. Тренер Ігор Шаманський.

«Кременчук»: Боярчук; Матусевич – Григорян, Серанов – Толстушко, Кошелев Сенік, Сібілевич – Горлушко; Коробов – Дубінін – Денискін, Хришпенц – Ворона – Гриценко, Грицьких – Казьянін – Савченко, Забавін – Созонов – Варава. Тренер – Олександр Савицький.

Кидки: 11 (1+8+2+0)51 (19+14+14+4)
Штраф: 12 (4+6+2+0) – 2 (0+0+2+0)

26 січня. Харків. Арена «Айс холл». 250 глядачів.

Буквально за кілька годин до гри «Берсерки» отримали підтвердження щодо трансферу воротаря Костянтина Козловського, проте тягнути із презентацією новачка господарі не захотіли, одразу кинувши білоруського голкіпера у бій. Саме Костянтину Козловському і судилося стати головною дійовою особою не лише у першому періоді, а й у матчі…

Перший період цілком і повністю пройшов під диктовку гостей, але тільки Козловський щоразу «сейвував» і зберігав нулі на табло. Розколоти «міцний горішок» «кременчужанам» вдалося лише на 51-й секунді другого періоду, коли спрацювала зв’язка Денискін – Коробов. Перший майстерно з-за воріт виклав пас на партнера і російський легіонер «Кременчука» з розстрільної позиції впритул пробив Козловського – 1:0.

Гра проходила з великою перевагою гостей і, здавалося, «Кременчук» незабаром розвине успіх, але не так сталося, як гадалося. Спочатку у контрвідриві відмінний кидок із входу в зону вдався Єгору Антонову, а під завісу періоду гостей шокував дальній кидок Івана Шамардіна. 2:1 – на користь “Берсерків”.

У заключній 20-хвилинці гості кинулися відіграватися, збільшили швидкості і в результаті в метушні біля воріт Артему Дубініну вдалося вдруге пробити воротаря харків’ян, який відбив цього вечора півсотні кидків! На більше команду Олександра Савицького забракло і цей рахунок (2:2) дозволив команді Ігоря Шаманського вдруге цього року не програти в основний час одному з претендентів на чемпіонство.

А долю поєдинку вирішила булітна серія, де Андрій Денискін майстерно виконав обидві свої спроби, тоді як у господарів відзначився лише Дмитро Пугачов.

«Після поразки від «Сокола» з рахунком 0:11 було важко відійти насамперед психологічно. На щастя, нам вдалося знайти правильні слова, щоб гравці повірили у себе та зіграли на межі сил. Вважаю, хлопці великі молодці! Билися, як на війні, і завоювали одне очко», – підсумував очолювач «Харківських Берсерок» Ігор Шаманський.

«Гарна гра, де головне – здобули два очка, – коментує гру головний тренер «Кременчука» Олександр Савицький. – У нас кожна зустріч на вагу золота, тому ми намагаємось налаштовуватися на повну, з максимальною концентрацією. Сьогодні створили багато гольових моментів, володіли перевагою, перекидали суперника, навіть збилися з рахунку скільки кидків… В принципі, по грі питань немає, але до реалізації моментів – є».


Вас може зацікавити