«Кременчук» сильніший за «Дніпро»

«Кременчук» завдав «Дніпру» поразки в рамках регулярного чемпіонату Української хокейної ліги, а лідер переможців Андрій Денискін продовжив свою результативну серію і забив у п’ятому матчі поспіль!

«Дніпро» (Херсон) –«Кременчук» 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)

Шайби: 0:1 – Савченко (Ворона, Созонов), 04:22. 0:2 – Серанов, 22:00. 0:3Горлушко (Созонов, Ворона, більш.), 31:27. 0:4Денискін (Григорян, Дубінін), 36:19. 1:4Попов, 57:45.

«Дніпро»: Захарченко; Голубич – Горечишніков, Саврицький – Ратушний, Панков – Павлов, Будько; Попов СергєєвКолобов, Кирющенков – Хамматов – Бондаренко, Тищенко – Бандуркін – М.Дворник, Русаков, Булах. Тренер Віктор Богатирьов.

«Кременчук»: Боярчук; Матусевич – Григорян, Серанов – Созонов, Хришпенц – Т.Савицький, Сенік, Толстушко; Коробов – Дубінін – Денискін, Ворона – Забавін – Кошелев, Грицьких – Юшков – Савченко, Горлушко, Гриценко. Тренер – Олександр Савицький.

Кидки: 25 (7+11+7) – 33 (12+13+8).
Штраф: 8 (2+4+2)4 (0+0+4).

5 лютого. Херсон. Арена «Фаворит». 275 глядачів.

Перевага другої команди УХЛ «Кременчука» над третьою командою ліги «Дніпром» виявилася вражаючою. Підопічні Олександра Савицького за всіма статтями переграли херсонських «щук», чотири рази засмутивши суперника і дозволивши господарям відзначитися лише одного разу під завісу зустрічі за допомогою невеликого рикошету.

А все почалося після того, як тон атакуючим діям гостей завдала зв’язка українських збірників: Ворона — Савченко, після чого Едуард Захарченко вперше у грі капітулював. Протягом першої частини матчу гості, висловлюючись хокейною термінологією, вигравали «ковзан»: були зосередженими, краще рухалися і швидше приймали рішення. У сукупності ці фактори і допомогли «Кременчуку» зробити вирішальний ривок у другому періоді, після якого на табло арени «Фаворит» спалахнули цифри – 4:0. Варто відзначити, що класну шайбу у кременчужан закинув кистьовим кидком Єгор Серанов, а також черговий гол Андрія Денискіна. Лідер атак «Кременчука» відзначився вже у п’ятому матчі поспіль, закинувши в цих зустрічах 8 шайб!

«Не можна сказати, що ми не мали моментів — вони були, але реалізація нас підвела, – каже наставник «Дніпра» Віктор Богатирьов. – Крім того, у будь-якому поєдинку потрібно діяти цілісно всі 60 хвилин, а не епізодами. Через це втрачаємо концентрацію та пропускаємо шайби. Можливо, хтось у наших лавах порахував, що можна півсили обіграти одного з лідерів УХЛ?! Але ж так не буває! Попереду у нас пауза у чемпіонаті — є час попрацювати та покращити свою реалізацію гольових моментів».

«Наша проблема — втрата концентрації в окремих ігрових моментах, що призводять до пропущених шайб. Намагаємося акцентувати увагу на цих факторах, діяти зібрано від першої до останньої хвилини, але не завжди виходить. Сьогодні ось пропустили наприкінці образливу шайбу… Але всі гравці знають свої помилки і ми продовжуємо рухатися далі — попереду не так багато матчів залишилося до початку плей-офф, тому через тренування, вправи та наступні ігри намагаємося усувати недоліки та просити хлопців діяти настирніше та гостріше в атаці, щоб більше створювати моментів та перетворювати їх на голи», – прокоментував підсумок зустрічі головний тренер «Кременчука» Олександр Савицький.

«Дніпро» без шансів капітулював на своєму льоду, а бадьорий «Кременчук» продовжив гонитву за «Соколом» у боротьбі за лідерство УХЛ. Нагадаємо, що команда з Полтавщини свій наступний поєдинок проведе якраз у Києві проти «Сокола». Мага-матч УХЛ відбудеться 12 лютого у Палаці спорту. Початок – о 18.00.


Вас може зацікавити