Коваленко, Пономаренко та Кривоножкін – найкращі гравці другого туру МХЛ

Цими вихідними відбулися матчі другого туру чемпіонату Молодіжної хокейної ліги. У кожній з пар відбулися певні несподіванки. Так «Білий Барс» ледь втримав перевагу у першому матчі проти «Крижинки» (2:1), а «Сокіл» здобув чергову вольову перемогу, здолавши «Придніпровськ» (5:3). В Харкові ж взагалі відбулася головна сенсація туру – місцевий «ЦОП-СДЮСШОР» обмінявся перемогами з «Молодою Гвардією» з однаковими рахунками 5:1. А у Калуші місцевий «Легіон» та ХК «Кременчук» обмінялися перемогами, здобувши перші очки в чемпіонаті.

Традиційно за підсумками уїк-енду були визначені найкращі хокеїсти туру. Найкращим голкіпером визнано В’ячеслава Коваленка з ХК «Кременчук». У матчах проти «Легіону» В’ячеслав пропустив 5 шайб, як і його візаві Валентин Попережай. Проте кременчужани 11 разів залишалися у меншості, що суттєво ускладнило роботу голкіперу.

Найкращим захисником другий тур поспіль визнано Артема Пономаненка з київського «Сокола». Досвід гри в атаці знову дався в знаки: на рахунку Артема 3 закинуті шайби та 2 результативні передачі в матчах проти «Придніпровська». Особливо важливими були шайби Пономаренка у першому матчі. Спочатку Артем скоротив відставання своєї команди за рахунку 0:2, а потім зрівняв результат на табло за 9 хвилин до фінальної сирени. В повторному поєдинку передача на Дениса Гончаренка (ця зв’язка спрацювала в Дніпрі чотири рази!) остаточно зняла всі питання щодо переможця зустрічі.

Звання найкращого нападника туру дісталося Андрію Кривоножкіну з «Придніпровська». До початку матчів у перемогу команди з Дніпра вірили лише найзапекліші прихильники команди. Результати матчів не стали сенсаційними – «Сокіл» здобув дві перемоги. Проте успіх у матчах дався киянам важко. Інтригу у протистояннях дніпрянам вдавалося тримати за рахунок класних контратак, на вістрі яких постійно перебував Андрій Кривоножкін. На рахунку 18-річного нападника 4 з 5 шайб своєї команди. При цьому варто відзначити снайперський талант Андрія, у якого дуже добре – можливо, найкраще в лізі – розвине гольове чуття.

Матчі третього туру відбудуться вже наступного уїк-енду. «Придніпровськ» буде приймати «Легіон», «ЦОП-СДЮСШОР» – «БСФК Білий Барс», «Молода Гвардія» – «Кременчук», а у столичному дербі «Сокіл» поміряється силами з «Крижинкою».

Офіційний партнер номінації “Найкращі гравці Молодіжної хокейної ліги” – надпрофесійна стоматологічна клініка Jazz Dent Clinic


Вас може зацікавити