Континентальний Кубок IIHF: погляд в сезон 2018-2019

Структура, учасники, групи та дати Континентального Кубку сезону 2018-2019 були визначені в п’ятницю на зустрічі з клубами у столиці Угорщини Будапешті.

У змаганні братимуть участь 17 команд з 17 країн з турнірами. Матчі пройдуть у чотири етапи та закінчаться фінальним турніром 11-13 січня 2019 року.

Фіналісти будуть визначені у третьому турі в листопаді, який відбудеться у третьому за величиною місті Франції, Ліоні, та в столиці Північної Ірландії Белфасті.

Група D з 16 по 18 листопада включає в себе чемпіона Казахстану «Арлан», ХК «Гомель» з Білорусі, «Ліонських Левів» з Франції, а також кваліфаєра. Група E включає господарів «Белфаст Джаянтс», які представляють Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії, «ГКС Катовіце» з Польщі, чемпіон Хорватії «Медвещак», який також грає у прикордонній лізі EBEL з часу виходу з КХЛ у 2017 році, а також кваліфаєра. Турнір також буде проводитися у листопаді.

Переможець фінального турніру в січні також може бути запрошений грати в Хокейній Лізі чемпіонів наступного сезону, очікуючи офіційного схвалення з боку CHL. Останні п’ять переможців Континентального Кубку зробили це, зокрема, останній чемпіон «Юність» з Білорусі, який буде грати в CHL у майбутньому сезоні.

Два кваліфаєра для третього туру будуть визначені у другому турі, ігри якого відбудуться з 19 по 21 жовтня. Італійський чемпіон «Ріттен спорт» візьме участь у групі B з чемпіоном Угорщини «MAC Будапешт», чемпіоном Словенії «Акроні Йєсеніце» та чемпіоном Сербії «Црвєною Звєздою». Латвійський чемпіон «Курбадс» в Ризі змагатиметься у групі C з чемпіоном України «Донбасом», чемпіоном Іспанії «Тхурі Урдін» із Сан Себастьяну та переможцем першого туру.

Перший раунд з групою A розпочнеться у вересні, і буде влаштований болгарським чемпіон «Ірбіс-Скейт» із Софії. У турнірі також гратимуть турецький чемпіон «Зейтінбурну», ісландський чемпіон «Вікінгур» та ХК «Бат Ям», який нещодавно виграв ізраїльську лігу.

Нагадаємо, що минулого сезону чемпіон України донецький «Донбас» також починав свої виступи з другого раунду Континентального Кубку. 2013 року команда із Донецька стала володарем почесного трофею.


Вас може зацікавити