«Компаньйон» у видовищному матчі здобув другу перемогу над «Білим Барсом»

 

Нинішнього сезону матчі між «Компаньйоном» та «Білим Барсом» проходять за схожим сценарієм. Не стали виключенням і матчі плей-офф. Другий матч фінальної серії став повторенням першого поєдинку.

Перший період активніше провели господарі льоду. Біля воріт Євгена Напненка червоно-сині створили достатньо небезпечних моментів. А от взяття воріт виникло фактично з нічого. Віталій Литвиненко попресингував захисника «барсів», відібрав шайбу і відкинув на п’ятачок на Сергія Харченка. Той кидати не став і переадресував снаряд на Сергія Черненка, якому залишалося лише закотити шайбу в порожній кут воріт. На рахунку Черненка і друга шайба киян у цьому матчі. Сергій відгукнувся не гостру передачу Романа Сальникова і збільшив перевагу своєї команди.

Ці два взяття воріт розділив ще один важливий епізод. За 5 секунд до завершення першого періоду Денис Ісаєнко вдарив плечем в голову Артему Бондарєву, за що був покараний великим та дисциплінарним до кінця гри штрафом. Втрата одного із провідних захисників змусила Олександра Сеуканда перебудовувати гру своєї команди. Місце Ісаєнка у захисті зайняв Павло Борисенко, а форварди команди змінювались по черзі.

Від таких змін  гостроти біля воріт Євгена Напненка стало менше. Проте у захисті «нафтогазівці» працювали дуже злагоджено, дозволивши супернику відіграти лише одну шайбу. У гостей був шанс врятувати гру за 4 секунди до фінальної сирени, проте Артем Бондарєв із вбивчої позиції не поцілив у ворота.

В результаті кияни здобули другу перемогу у серії і їдуть до Білої Церкви у чудовому настрої. Наступний матч фінальної серії відбудеться 7 березня і в цому матчі може визначитись чемпіон України.

«Компаньйон-Нафтогаз» – «Білий Барс» – 2:1 (1:0; 1:1; 0:0)

4 березня 2014 року, 18:10. СК «АТЕК», 500 глядачів

Судді: А. Сєврук, А. Корепанов, О. Серебряков

Компаньйон-Нафтогаз: Зав’ялов. Свиридов – Ємельяненко, Катрич – Ден. Ісаєнко, Р. Борисенко – О. Благой. Харченко – С. Черненко – Литвиненко, Сальников – Гніденко – Слюсар, П. Борисенко – Курілін – Гаврилюк, Заблудовський – Вал. Алексюк – Німенко.

Білий Барс: Напненко (крім 58:13 – 58:29 та 59:50 – 60:00). Толкунов – Караульщук, Апеліс – Кугут, Вол. Алексюк – Балакун, Шарапов. Безщасний – Бондарєв – Пастух, Демянюк – Буценко – Яковенко, Бабинець – Страупе – Міхейонок, Савченко – Куцевич – Хворостініньш.

Голи: 1:0. С. Черненко (Харченко, Литвиненко, 17:22), 2:0. С. Черненко (Сальников, 30:34), 2:1. Апеліс (Караульщук, Буценко, 32:48 – більш.).

Штраф: 31 – 8

Кидки: 33 – 33

Вкидання: 27 – 25

Небезпечні моменти: 17 – 22

Прокидання шайби: 7 – 8

Рахунок серії: 2:0

 


Вас може зацікавити