Комітет хокейних арбітрів ФХУ представив програму роботи на сезон 2021/2022

Комітет хокейних арбітрів Федерації хокею України презентував програму роботи органу в прийдешньому сезоні-2021/2022.

Уже в серпні 2021 року перед початком всеукраїнських змагань Комітет проведе два суддівські збори. До першого будуть залучені близько 30 фахівців, що працюють на матчах національного чемпіонату України, і супервайзер IIHF, а до другого – арбітри, які обслуговують ігри Української молодіжної хокейної ліги.

Зазначимо, що на прийдешніх зборах щодо суддівства в рамках УМХЛ кожна команда-учасниця має надати одного арбітра/кандидата до суддівської бригади, який працюватиме на іграх у прийдешньому сезоні після завершення навчально-тренувального процесу в серпні-вересні. Так, клуби будуть мотивовані готувати своїх кадрів для участі в змаганнях. 

Під час зборів судді проходитимуть ліцензування та здаватимуть нормативи з фізичної та теоретичної підготовки.

Упродовж сезону буде проведена і низка семінарів за участю інспекторів із оцінки якості суддівства для поліпшення кваліфікації українських арбітрів у різних містах України. Будуть як теоретичні заняття, так і практичні на льоду.

Ба більше, уже започатковані регулярні онлайн-конференції з працівниками суддівських бригад різних ланок – секретарями матчів, польовими арбітрами та інші спеціалістами. 

Також продовжуватиметься регулярне інспектування суддів упродовж 2021-2022 років. У разі його успішного проходження фахівець зможе починати суддівство вищих за категорією змагань. Якщо ж арбітр отримуватиме негативні відгуки щодо своєї роботи, його переведуть до нижчої категорії.

Нагадаємо, що в змагальному сезоні-2021/2022 Федерація хокею України забезпечуватиме повне фінансування роботи та підготовки суддів, що працюватимуть на матчах усіх українських змагань із хокею.


Вас може зацікавити