Комітет дитячо-юнацького хокею Федерації та Legacy Global Sports домовилися про співробітництво

Запозичення та впровадження провідного світового досвіду підготовки спортивного резерву є одним із першочергових та нагальних завдань українського хокею. У зв’язку із цим комітет дитячо-юнацького хокею Федерації хокею України та спортивна компанія Legacy Global Sports досягли домовленості щодо співробітництва, головною метою якого є комплексний розвиток юних хокеїстів. У рамках співробітництва українські хокеїсти у вікових категоріях U12 – U15 братимуть участь у представницьких міжнародних турнірах з хокею. Потенційні учасники змагань від України будуть проходити відповідні тестування, а їх виступи аналізуватимуться кваліфікованими фахівцями. Співробітництво також передбачає участь у семінарах, майстер-класах, програми обміну досвідом тощо.

Відомо, що опікуватиметься спільною діяльністю з боку іноземної компанії буде спортивний координатор Legacy Global Sports в Україні, відомий вітчизняний тренер Андрій Миколайович Савченко. Першим кроком співробітництва стане участь українських хокеїстів 2005 та 2006 років народження у міжнародному турнірі в Австрії, який відбудеться з 5 по 11 серпня цього року. При цьому участь української команди, основу якої складатимуть гравці команди-чемпіона цієї вікової категорії – білоцерківського «Білого Барсу», – відбувається у рамках програми сприяння розвитку дитячо-юнацького хокею. У ході турніру відбудуться семінари для тренерів, спільні тренування спортсменів різних команд за сучасними північноамериканськими методиками, а також круглі столи з обміну досвідом підготовки кадрового резерву.

Американська команда Legacy Global Sports є однією із провідних у світі, яка займається організацією та проведенням турнірів з хокею серії World Selects Invitational. Турніри WSI організовуються у різних країнах світу у період міжсезоння для хокеїстів від 11 до 15 років у категоріях ААА та ААА Elite. Участь у змаганнях беруть селекти Швеції, Фінляндії, Швейцарії, Чехії, Латвії, Словенії, Австрії, Угорщини, вихованці хокейних шкіл «ЦСКА», «Динамо» (Мінськ), «Бариса», «Салавата Юлаєва», «Трактора», «Юргордена», північноамериканські команди та збірні регіонів тощо. На початку липня цього року буде визначено змагальну сітку сезону 2019-2020 років. У тому числі стануть відомі турніри, у яких братимуть участь юні українські спортсмени. Після цього буде сформовано на сезон графік здачі нормативів та проведення тестових змагань для відбору кандидатів на участь. Відбір кандидатів буде ґрунтуватися на спортивному принципі.


Вас може зацікавити