Колекційну картку з Вейном Гретцкі продадуть за рекордний мільйон доларів

Колекційну картку 1979 роки з зображенням легендарного хокеїста Вейна Гретцкі у 18-річному віці продадуть на аукціоні за рекордну суму. Про це повідомляє The Toronto Star.

Очікується, що світлина стане першою хокейної карткою, яку продадуть за суму понад $ 1 млн. Картка-новачка сезону-1979/1980 виставлена на відомому інтернет-аукціоні Heritage Auctions, торги завершаться 13 грудня. Всього дві такі світлини отримали найвищу оцінку «10» від компанії PSA, яка оцінює якість карток. Ця є однією з них.

«Є всього кілька карток, які подолали поріг в $ 1 млн. Це буде перша така хокейна картка. З усіх карток-новачка O-Pee-Chee тільки дві отримали найвищу оцінку, і ця одна з них. Для порівняння – більше 330 таких карток Майкла Джордана отрималинай вищу оцінку від PSA», – наводить слова директора по спорту Heritage Auctions Кріса Айві Toronto Star.

У серпні 2016 року таку картка Гретцкі була продана за $ 465 тис. Наразі ця сума є рекордною для хокейних світлин.

Нагадаємо, що Гретцкі – це чотириразовий переможець Кубка Стенлі. Дев’ять разів він ставав найціннішим гравцем Ліги та десять – її найкращим бомбардиром.

Зазначимо, що легендарний хокеїст має українське коріння. Рід Грецьких походить із Берестейщини, звідки емігрував його дід — по батькові Терентій Лаврентійович Грецький. Бабуся Вейна Марія — українка і походить із Підгайців (нині Тернопільської області).


Вас може зацікавити