Клуби не відпускають гравців на збори. У складі національної команди можуть бути зміни

Тренерська Рада ФХУ провела чергове засідання, у межах якого обговорювався навчально-тренувальний процес збірних команд України.

Зокрема, було порушено питання формату проведення прийдешніх зборів національної під керівництвом Вадима Шахрайчука, а також молодіжної та юніорської команд за головування Олександра Бобкіна.

За інформацією тренерського штабу ФХУ, близько 10 гравцям-кандидатам до головної команди країни керівництвом їхніх клубів не дозволено їхати на збори, що заплановані 4-13 травня (дату початку зборів було змінено – прим.). 

Виступи за національну команду України – це велика честь для кожного хокеїста, а підготовка до них – це довготривалий та копіткій процес. Тренерський штаб занепокоєний ситуацією, що склалась, адже вона напряму позначиться на результатах нашої збірної на міжнародній арені. 

Так, уже 15 травня «синьо-жовті» планують взяти участь у змаганнях «Beat Covid-19 Ice Hockey Tournament», де нашій команді протистоятимуть Австрія, Словенія, Франція, Румунія та Польща. Цей турнір є важливою складовою підготовки підопічних Вадима Шахрайчука до наступного сезону, у якому Україна може повернутись до виступів на чемпіонаті світу. 

Зважаючи на перелічені вище фактори, було прийнято рішення звернутися до виконавчої дирекції Федерації, аби в найкоротші строки встановити чинний склад хокеїстів на прийдешні збори, а також отримати відповіді клубів щодо гравців-кандидатів. Ба більше, спортсмени мають пройти обов’язкову диспансеризацію до початку зборів. 

До слова, виклики хокеїстам уже двічі були направлені усім клубам, однак відповіді досі не отримано від ХК «Донбас», ХК «Краматорськ», ХК «Маріуполь» і ХК «Білий Барс».

Зазначимо, що склад молодіжної та юніорської команд на прийдешні збори під керівництвом Олександра Бобкіна вже сформовано, а план підготовки затверджено. Навчально-тренувальний процес збірної U-20 стартує 10 травня, коли команди U-18 – 17 травня.

Нагадаємо, що наступне засідання Тренерської Ради відбудеться вже 7 травня 2021 року.


Вас може зацікавити