«Класно, що навіть попри коронавірус, вдалося пограти в Любляні». Дмитро Даниленко – про підсумки сезону, збірну та Лігу чемпіонів

Сезон 2020/21 був незвичним для всього спорту, а для хокею – зокрема, через пандемію коронавірусу. Гравцям було нелегко призвичаїтися до таких умов. Саме про такий незвичайний сезон пресслужба Федерації хокею України поговорила з екснападником «Білого Барсу», який підписав контракт із «Донбасом», Дмитром Даниленком.

Говорили також про виклик до національної збірної, турнір у Любляні, майбутню участь «Донбасу» в Лізі чемпіонів та суперників у груповому етапі.

– Як для Вас пройшов минулий сезон?

– У цілому, провів непоганий сезон. Намагався викладатися на 100% на тренуваннях, іграх, виконувати тренерські настанови. Підкреслював для себе якісь нові моменти та закріплював свою гру в цілому – намагався бути стабільнішим. Був радий пограти з молодими гравцями в команді, у нас було багато молоді, кілька досвідчених, здобували разом необхідний досвід.

– Як оціните його для «Білого Барсу»? Чого не вистачило для проходу до півфіналу плей-оф?

– Вважаю, що команда виконала своє завдання – пройшла до плей-оф. Зрозуміло, ми хотіли пройти до наступного етапу з 6-го місця, але нас трохи не вистачило. Можливо, в силу того, що не всі наші гравці могли зіграти з початку сезону – лише десь посеред нього приєдналися. Різні матчі були, але в цілому радий, що вдалося пройти в плей-оф і демонструвати належну гру. Ми «чіпляли» лідерів, перші чотири команди. Їм було нелегко проти нас грати.

Звичайно, деякі матчі не вдавалися. Ми так само перемагали та програвали командам з 5-го до 8-го місця. Показували рівну гру – це однозначний плюс. У плей-оф, напевно, не вистачило досвіду. «Кременчук» перший матч грав удома, одразу «поперли». Багато помилок було і нас за це не пробачили. У другому матчі боролися до кінця, до останньої хвилини, але, знову ж, не вистачило. Звичайно, цей досвід усі собі покладуть до скарбнички.

– Ви підписали контракт із «Донбасом». Що для Вас означає цей перехід?

– Дуже радий, що підписав контракт із таким клубом як «Донбас». Великі цілі, завдання. Завжди багато хороших гравців. Радий, що в мене буде така конкуренція. У мене будуть усі умови, щоб показувати гарний результат. Дуже радий, що мене покликали туди. Старатимусь приносити максимальну користь команді та покращувати свою гру.

– «Донбас» уперше гратиме в Лізі чемпіонів. Що скажете про рівень суперників у груповому етапі?

– Кожний суперник у нашій групі однозначно вартий грати в Лізі чемпіонів. У багатьох із них був досвід виступів на цьому турнірі. До кожної команди потрібен окремий підхід. Ми будемо розбирати те, хто як грає та вибудовувати тактику в матчах проти них. Тому, немає чого боятися, потрібно працювати, покращувати командну гру та віддаватися на 100%. Дуже радий, що випала можливість грати в Палаці Спорту. Впевнений, що наші вболівальники нададуть нам ще більше впевненості у грі та підтримають нас.

– Поговоримо про збірну. Цієї весни Вас не вперше вже викликали до лав національної команди – наскільки задоволені собою?

– Як завжди, звичайно, був радий виклику до збірної. Завжди радий приїжджати туди, намагатися допомогти команді та покращувати свою гру.

– Яка атмосфера панувала в команді? Адже цього разу теж були новачки, чи допомагали їм освоїтися?

– Майже всі хокеїсти, яких викликали, грають в Україні. Усі один одного знають. Хтось разом у команді грає, хтось про когось чув раніше. Тому якоїсь проблеми «ти молодий», «ти дорослий» не було. Всі тренувалися та готувалися до турніру належним чином та хотіли показувати результат. Старші гравці допомогли молодим нормально влитися до колективу, щоб ніхто не хвилювався.

– Чи є в збірній якийсь обряд «посвяти» для новобранців?

– Ні, жодного обряду, церемонії посвяти у нас немає.

– Збірна України зіграла в першому за довгий час турнірі – у Любляні. Поділіться враженнями від матчів?

– Класно, що в такий непростий сезон через коронавірус вдалося вибратися на турнір, у якому беруть участь збірні Дивізіону А та фаворити нашого Дивізіону

– Як Вам рівень суперників? Що для себе винесли після протистоянь із іншими збірними?

– Усі команди швидкі, злагоджені. Особливо з Дивізіону А, вони показали хорошу комбінаційну та швидку гру. Найскладніше, напевно, було грати з Австрією, так як, ми грали третій день поспіль і багато хто вже був втомлений. Ми не встигали в швидкості, тому пропустили багато шайб. А так, усі інші матчі зіграли достойно. Могли забрати одну-дві перемоги. Але з цими збірними однозначно можна грати, потрібно додати в швидкості, в ухваленні рішень і за деякий час їх можна буде обігрувати.

– Як проводите відпочинок влітку? Чи їхали кудись, чи більше вдома були?

– Влітку я вдома, відпочиваю та відновлююсь після сезону. Був на дачі у бабусі та дідуся, подихав свіжим повітрям, а зараз починатиму готуватися до сезону, щоб бути готовим до зборів.

– Чого особисто для себе чекаєте від наступного сезону?

– Дуже сильно чекаю на наступний сезон. Потрібно викладатися на 100%, допомагати команді своїми корисними діями. Слухати підказки тренерів та партнерів по команді. Хочу покращувати свою гру завдяки матчам та тренуванням.


Вас може зацікавити