Кирило Бондаренко: «Корали, риби та салати допомогли «перезавантажитися»

Херсонська хокейна спільнота явно підбадьорилася, коли на початку 2022 року до лав тамтешніх «щук» долучився новий-старий нападник Кирило Бондаренко. Саме з яскравим форвардом «Дніпро» здійснив історичний срібний зліт на п’єдестал пошани УХЛ у сезоні-2018/19, і ось тепер транзитом через «Донбас», «Маріуполь» та «Рулав Одд» кар’єра 25-річного гравця закольцювалася… в Херсоні.

 — Констатуємо факт: з приходом Бондаренка «Дніпро» набрав максимум очок у двох матчах УХЛ, а ваш гол у ворота колишньої команди «Харківські Берсерки» став переможним! Подія для вас?

 – Переможним мій гол став лише тому, що наш воротар Сергій Писаренко відіграв на “нуль”, за що йому слід сказати спасибі. А в моїй шайбі немає нічого особливого і, тим більше, не є мега-подією. Виграли – йдемо далі. Сподіваюся, подією для мене стане кінець сезону, коли ми досягнемо чогось суттєвого. Головне, щоб здоров’я не підкосило.

 — Кирило, як оціните свою спортивну форму на цьому етапі?

 – У першій грі за «Дніпро» було важко: я майже не залишав льоду, «задихався»… Зрозуміло, що наклала відбиток майже місячна пауза у грі. А ось проти свого колишнього клубу, який зараз називається «Харківські Берсерки», почував себе значно краще. Тож форму поступово набираю.

 – До приїзду в Херсон у вас не було льодової підготовки досить тривалий період. Як провели вільний час?

 — Вийшли шикарні зимові канікули! З друзями вдалося відпочити, поплавати, розглянути корали та сотні різних риб у Червоному морі в Єгипті, чого раніше в зимовий відрізок кар’єри не було можливим. Також споживав багато салатиків на свята, гуляв рідним Києвом і набирався сил перед новим викликом у кар’єрі. Вважаю, добре «перезавантажився», тільки прес на животі кудись подівся (посміхається).

 — Вже зрозуміли, який потенціал у херсонського “Дніпра”?

 – Поки ми у пошуку балансу, команда пережила ротацію складу, долучилися нові гравці і тренерам потрібен час, щоб знайти оптимальні поєднання ланок. Зараз у колективі панує робоча атмосфера, вважаю, на 2-3 тижні треба запастися терпінням і тоді можна буде скласти цілісне враження.

 — З якими почуттями повернулися до Херсона, де у вас відбувся найуспішніший етап кар’єри – 51 бал у 52 матчах сезону-2018/19?

 – Теплі спогади завжди гріють та мотивують. Три роки тому у нас склався класний колектив у «Дніпрі», який, попри прогнози, дістався фіналу УХЛ! Звичайно, є що згадати…

 – Наприклад?

 – Наш камбек у півфіналі плей-оф, коли ми поступалися «Кременчуку» у серії (2-3), але зуміли «витягнути» протистояння та вийти у фінал. То був шок для всіх! Далі ми програли «Донбасу» битву за «золото», але мені запам’яталося наше повернення до Херсона та просто божевільна зустріч автобуса вболівальниками біля стін Арени. Атмосфера панувала, ніби ми виграли, а не програли плей-оф! Барабани, шум, гам, привітання… Вболівальницьке тепло та підтримка «Дніпра» вийшла незабутньою. Дякуємо фанатам за те, що робили для команди та як щиро підтримували нас усюди!

 — Хто з того срібного складу “Дніпра” залишився у системі команди?

 – (Після паузи). З гравців, здається, лише Кирило Будько залишився. Також в обоймі керівники та тренер Олександр Васильєв. Команда змінилася майже повністю. Немає в ростері й моїх партнерів по трійці нападу: Коляди, Дунаєва та Янішевського. З Миколою ми розпочинали сезон, а з Іваном та Олексієм закінчували плей-оф.

 – Що думаєте про недільну дуель «Сокола» та «Кременчука» в УХЛ: Шафаренко чи Савицький?

 – Якщо кременчужани привезуть до Києва оптимальний склад, тоді, здається, завзята битва намічається. Рахую, в основний час переможця не буде виявлено!

 – Головний претендент на “золото” УХЛ цього сезону?

 – Якщо ви думаєте, що я назву «Сокіл» чи «Кременчук», то це не так. Не все так очевидно. Кременчужани неабияк помучилися в останній зустрічі з харків’янами, і що буде в березні – не варто гадати. Херсон теж напевно додасть. Подивимось, можливо, у фіналі схрестять ключки «Дніпро» та «Берсерки», чим чорт не жартує! Нагадаю, три роки тому також ніхто не вірив у перспективи дніпрян зіграти у головній серії УХЛ. Тож поживемо – побачимо.

 В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ


Вас може зацікавити