«Хотів би продовжувати сезон якомога довше». Артур Чолач – про «Сокіл», збірну, та майбутнє

Захисник київського «Сокола» та національної збірної України Артур Чолач поспілкувався з пресслужбою Федерації хокею України. Говорили про турнір у Любляні, віцечемпіонство «Сокола» та дебют за національну збірну. Також Артур розповів про відпочинок, де гратиме в наступному сезоні та про поради собі в минулому.

– Як резюмуєте минулий сезон для себе? Що вдалося, над чим потрібно буде попрацювати?

– Для мене сезон вийшов неоднозначним. Половину я пропустив в очікуванні від’їзду у США, пізніше випав із тренувального процесу через травму. Під кінець трансферного вікна заявився у «Сокіл». Поки там уже набирав форму, то близьким був плей-оф. Дякую тренерському штабу, що дали змогу проявити себе. За цей сезон вдалося мінімізувати дитячі помилки, які я робив до того, як потрапити до дорослого хокею. Думаю, потрібно ще попрацювати над грою в нерівних складах.

– У першому ж сезоні після повернення, «Сокіл» вийшов до фіналу плей-оф. Наскільки це було неочікувано?

– Команда впевнено йшла в «регулярці», ми знали, що потрапимо до півфіналу плей-оф. Але, думаю, ніхто не вірив, що ми зможемо пройти «Кременчук» за мінімальні чотири гри. У нас доволі молода команда.

– Чого не вистачило для перемоги в фіналі?

– Для багатьох це був перший серйозний плей-оф у кар’єрі, чого не скажеш про «Донбас». У фіналі нам просто не вистачило досвіду. Думаю, що вихід до фіналу в першому ж сезоні після відродження – це вже дуже хороший результат.

– Ви дебютували в збірній України. Які відчуття?

– Дякую тренерському штабу збірної за те, що дали змогу проявити себе молодим гравцям. Дебютувати в головній команді країни – це щось особливе!

– Які враження від турніру в Любляні? Що скажете про рівень суперників?

– Там ми змагалися проти збірних, вищих за класом від нас. Причому майже в усіх аспектах: катання, швидкість прийняття рішень – це все було набагато кращим. Ми отримали величезний досвід і на наступному чемпіонаті світу будемо тільки сильнішими. Приємно було працювати з такими фахівцями, як Вадим Шахрайчук та Костянтин Сімчук.

– Цей сезон був загалом незвичайним через пандемію. Сильно втомилися?

– Не втомився через те, що довго не грав. Навпаки, хотілося продовжувати сезон якомога довше.

– Чи хворіли на коронавірус? Наскільки це впливає на стан хокеїста?

– Не хворів, тому, не можу сказати, як це впливає потім.

– Зараз міжсезоння, літо. Що хокеїсти роблять влітку? Можливо, грають у хокей на траві?

– В основному влітку хокеїсти працюють над фізичною формою та вдосконаленням особистих ігрових навичок.

– Як зараз проводите вільний час? Як зазвичай організовуєте відпочинок?

– Зараз займаюсь у залі. Зазвичай їду з батьками або друзями на відпочинок, але цього року – не вийшло.

– Завдяки чому вдається перевести думки від хокею, перезавантажитися? Можливо, хобі якесь є?

– Стараюсь відійти від хокею і не думати про нього хоча б два тижні. Але важко виходить. Думаю, найкраще перезавантаження – це активний відпочинок.

– Чи думали про повернення до США чи від’їзд закордон? Які плани на наступний сезон?

– Наступний сезон гратиму закордоном. Де саме – знатиму пізніше.

– Цей сезон, напевне, дав Вам чимало досвіду. Повернення до України, срібло з «Соколом» одразу ж після відродження, дебют за збірну України. Зважаючи на цей досвід, що б Ви сказали собі в минулому, коли Ви лише починали займатися хокеєм?

– За останні кілька років я зрозумів: все, що не робиться – на краще. Тому, собі в минулому я би порадив не опускати руки, коли все йде не за планом, а сумлінно працювати та йти до своєї мети, незважаючи ні на що.


Вас може зацікавити