«Хокейна родина»: закарпатці визначили, хто поїде на фінал до Києва

15-16 січня на ковзанці IceLand в Ужгороді відбувалися заходи у рамках всеукраїнського фестивалю «Хокейна родина», присвяченого 30-річчю Національної федерації хокею. 

Протягом чотирьох годин кожного з двох днів учасники проводили хокейні матчі у форматі 3х3, по 25 хвилин кожен. За перемогу змагалося два десятки команд, складених з трьох представників чи представниць однієї родини кожна. Переможці візьмуть участь у фінальних змаганнях, які відбудуться в Києві. 

Федерація хокею України ініціювала проведення фестивалю «Хокейна родина» з метою популяризації хокею в усіх куточках нашої держави. 

«На Закарпатті маємо команди, в яких люди грають поколіннями, – президент федерації хокею Закарпатської області Василь Ябрик, котрий також виходив на лід в тріо з сином Лукою і донькою Лізою. – Наразі в області залучають під спорт розважальну інфраструктуру — громадські ковзанки. На Закарпатті таких є дві — в Ужгороді та Берегові. Співвласники йдуть нам назустріч, аби розвивати спорт та долучати дітей. Багато школярів та студентів мають змогу безкоштовно виходити на лід за попереднім записом – це соціальна відповідальність бізнесу». 

Зауважимо, що найкращою хокейною родиною Закарпаття за підсумками двох змагальних днів стала сім’я Князєвих. 

Наразі в Закарпатській області є чотири любительські команди, які постійно проводять турніри, в яких беруть участь також аматорські колективи з Угорщини, Словаччини і Польщі.

В Ужгороді є також дитяча школа хокею. Юні хокеїсти тренуються на єдиній в області ковзанці, котра відповідає змагальним стандартам. Закарпатці мріють про льодовий палац. Вагомий крок у цьому напрямі був зроблений після недавнього візиту президента ФХУ Георгія Зубка. На зустрічі з головою Закарпатської обласної державної адміністрації Віктором Микитою він обговорив плани зведення сучасної ковзанки у рамках програми Президента України «Велике будівництво». Наразі завершується утвердження проектної документації. Планується, що будівельні роботи розпочнуться вже цьогоріч у березні.


Вас може зацікавити