Хокей на Срібній землі: Георгій Зубко зустрівся з керівником Закарпатської ОДА

Сьогодні, 27 січня, президент Федерації хокею України Георгій Зубко зустрівся в Ужгороді з главою Закарпатської обласної державної адміністрації Віктором Микитою. 

Посадовці обговорили питання зведення на Закарпатті льодової арени в рамках президентської програми «Велике будівництво». Пан Микита запевнив, що область готова реалізовувати цей проект в Ужгороді і поділився попередніми планами появи ковзанки. 

«Ми тривалий час працюємо разом з Ужгородською міською радою для створення необхідних умов для отримання проекту та державного фінансування на його реалізацію. Сьогодні майже усі підготовчі роботи завершено. Очікуємо на типовий проект для завершення проектування безпосередньо на місцевості й переходимо до етапу будівництва. За нашим планом він повинен стартувати вже у березні поточного року», — зауважив Віктор Микита.

Також Віктор Микита проінформував Георгія Зубка, що в обласному центрі Закарпаття відкрита дитячо-юнацька школа для занять з хокею з шайбою. Очільник ОДА назвав такий крок дуже актуальним, адже хокей у краї користується величезною популярністю. Співрозмовники погодилися, що наступним кроком, який сприятиме додатковим поштовхом для розвитку гри, буде створення на Закарпатті професійної команди. Віктор Микита назвав таку перспективу цілком реальною. Враховуючи, що до старту нового сезону ще вісім місяців, це питання стане предметом додаткового обговорення в майбутньому. 

Очільник Закарпатської ОДА відзначив, що розвиток найшвидшої гри є одним із пріоритетів бодай з урахуванням того, що область межує з чотирма країнами, особливо з Чехією і Словаччиною, де хокей вважається видом спорту №1. Хокей може посприяти посиленню співпраці між Закарпатською областю і сусідніми державами. 

Георгій Зубко подякував Вікторові Микиті за глибоке розуміння хокейних процесів, починаючи з організації підготовки маленьких гравців і завершуючи створенням професійного клубу.


Вас може зацікавити