Херсонський «Дніпро» повернув до своїх лав нападника Кирила Бондаренка

25-річний нападник Кирило Бондаренко після трирічної паузи повертається в херсонський «Дніпро». До лав «щук» Кирило перебрався з «Харківських Берсерок». У 20-ти матчах регулярного чемпіонату Української хокейної ліги-2021/2022 Бондаренко закинув за слобожанців сім шайб і віддав дев’ять передач.

Кирило Бондаренко – вихованець київського хокею. В 2012-2015 роках він виступав у складі юнацької і юніорської збірних України на чотирьох чемпіонатах світу в дивізіоні 1В. В сезоні-2013/2014 Кирило провів чотири матчі за молодіжну команду «Донбаса» «Молода гвардія» у рамках МХЛ РФ, а після того перебрався в російську команду «Держава-ТГУ» з Тамбова, у якій виступав два роки.

Дорослу кар’єру Бондаренко розпочав у рідному місті, закинувши в складі «Дженералз» у 2016 році три шайби і віддавши чотири передачі в 14-ти матчах. Чемпіонат-2016/2017 Кирило завершував у лавах білоцерківського «Білого Барса», за який відіграв також наступний сезон і допоміг команді здобути бронзу чемпіонату України.

За херсонський «Дніпро» Кирило Бондаренко провів два сезони у 2018-2019 роках. З цим нападником у складі «щуки» виграли срібло і бронзу чемпіонатів України. Загалом Кирило зіграв за свій старий-новий клуб 59 матчів, у яких закинув 20 шайб і віддав 35 передач.

Після «Дніпра» Бондаренко виступав за «Донбас», «Кременчук» і «Маріуполь», а з осені 2021 року представляв «Рулав Одд».

Загалом в УХЛ Кирило провів 184 матчі, у яких відзначився 69-ма голами і 83-ма передачами.

Додамо, що у зворотньому напрямі «Херсон – Харків» відправився вже екс-нападник «Дніпра» Данило Кашевко. Новачку «Харківських Берсерок» – 20 років, він народився в Харкові, але може вважатися вихованцем херсонського хокею, адже починаючи з 2016 року виступав у складах юнацьких команд «Дніпра». Зокрема став чемпіоном Укроаїни-2016 серед гравців, не старших 16 років.

У 2019 році Данило намагався закріпитися в Канаді, у клубі WSHL «Barrhead Bombers», але провівши за команду 9 матчів (2 голи + 3 передачі), повернувся в Україну і почав виступати в УХЛ за харківське «Динамо». В наступному році, після того, як від харківської команди залишилася лише назва, Кашевко повернувся в «Дніпро». Загалом в УХЛ Данило провів 41 матч і закинув 7 шайб.


Вас може зацікавити