Керівництво Федерації та Міністерства молоді та спорту провели робочу нараду з питання проведення в Україні чемпіонату світу з хокею

Сьогодні у Міністерстві молоді та спорту України відбулася робоча нарада Міністерства та Федерації хокею України присвячена питанню проведення в нашій державі чемпіонату світу з хокею серед чоловіків у Дивізіоні ІА.

Участь у нараді взяли перший заступник Міністра Ігор Гоцул, президент Федерації Анатолій Брезвін, виконавчий директор Федерації Сергій Коваль, державний тренер Олександр Савицький та інші фахівці.

Під час наради, яка носила здебільшого установчий характер, було обговорено загальні напрямки роботи та окреслено коло першочергових запитань, що потребують вирішення.

«Необхідно скоординувати усі зусилля наших організацій з метою успішного проведення цього вагомого спортивного заходу. Слід запустити сам процес підготовки, починаючи зі створення відповідного організаційного комітету та вироблення спільного бачення цього процесу», – зазначив у своєму вступному слові Ігор Гоцул.

Окрім організаційного комітету, до складу якого мають увійти представники Кабінету міністрів України та керівники місцевої громади, планується створити виконавчу дирекцію, фахівці якої будуть безпосередньо займатися питаннями організації та проведення чемпіонату.

Також під час наради було обговорено питання приведення Палацу спорту у відповідність до вимог регламентну проведення чемпіонату світу. Зокрема мова йшла про необхідність проведення наступного етапу реконструкції спортивної споруди.

«Важливим питанням є також підготовка арени до цього заходу. Ми проконсультуємося із фахівцями Палацу спорту щодо необхідності проведення тих чи інших робіт по підготовці спортивної споруди до чемпіонату. Федерація вже розпочала роботу з маркетинговим відділом Міжнародної федерації та її комерційним партнером. Обговорюємо наші можливості та права по залученню місцевих спонсорів, адже в цьому питанні у нас є певні обмеження», – повідомив Анатолій Брезвін.

Нагадаємо, що право на проведення чемпіонату світу з хокею в Дивізіоні ІА Україна виборола під час щорічного Конгресу Міжнародної федерації хокею у Москві в травні цього року. Змагання відбудеться у Києві з 22 по 28 квітня 2017 року.


Вас може зацікавити