Капітан збірної України Віталій Лялька продовжить кар’єру в Словаччині

Капітан збірної України Віталій Лялька став гравцем клубу словацької Екстраліги “Пряшів”.

25-річний нападник підписав угоду зі словацькою командою сьогодні, 28 листопада. Лялька народився у Броварах під Києвом, кар’єру розпочинав у “Білому Барсі”. З сезону-2013/2014 Віталій опинився в системі клубу “Донбас”, у його молодіжній команді “Молода гвардія”. Після того Лялька виступав у Молодіжній хокейній лізі РФ за “Кристал” з Бердська, у вищій лізі РФ за “Сокіл” з Красноярська і влітку 2016-го повернувся в Україну, щоб виступати за київський “Дженералс”.

Закинувши на старті сезону-2016/2017 9 шайб і віддавши 6 передач у 14 матчах, Віталій повернувся в “Донбас” і з того часу й донедавна виступав лише за донецьку команду. У її складі Лялька провів 192 поєдинки, закинув 130 шайб і віддав 127 передач.

З “Донбасом” Лялька став чотириразовим чемпіоном України і змушений був покинути клуб не з власної волі. Віталій був єдиним гравцем донецького клубу, який відмовився покидати лави національної збірної України після відповідного сигналу від власника “Донбасу” Бориса Колеснікова. Команда тоді знаходилася у Будапешті і через добу мала зіграти перший матч на Меморіалі Тамагша Шаркозі проти італійців. У лавах збірної було сім представників “Донбасу”, яких Колесніков закликав повертатися додому, не змігши нав’язати свої умови гри на зібранні ТОВ “Українська хокейна ліга”. Пилип Пангелов-Юлдашев, Віталій Андрейків, Віктор Захаров, Ілля Коренчук, Микита Буценко, Олександр Пересунько, а також гравець “Краматорська” Павло Таран Бориса Вікторовича послухали, а Лялька довів, що є патріотом України не лише на словах. Реакція клубу була миттєвою: через лічені хвилини після звістки ресурси клубу “Донбас” повідомили, що контракт з Лялькою клуб розриває.

Щоб підтримати партнера за командою, нападник Андрій Міхнов передав Віталієві капітанські повноваження в збірній. “Хочу передати свої капітанські функції Віталіку Ляльці. Він заслужив на таку честь своїм Вчинком”, – сказав Андрій на командному мітингу вранці, напередодні матчу з італійцями.

Без клубу Лялька знаходився два тижні і тепер працевлаштувався в “Пряшові”, клубі, за який раніше виступало шість українських гравців — Владислав Гаврик, Сергій Бабинець, Ігор Шевченко, Георгій Кіча. Микита Завальнюк і Павло Таран.

У поточному регулярному сезоні Екстраліги “Пряшів” посідає шосте місце з 12-ти клубів. Одночасно з придбанням Ляльки клуб підсилився російським оборонцем Іваном Глазковим, який починав сезон у клубі Континентальної хокейної ліги “Нєфтєхімік” ж Нижньокамська.

Зауважимо, що в складі національної збірної України Лялька починаючи з 2015 року провів 28 матчів, у яких закинув 8 шайб і віддав 4 гольових передачі. Віталій грав з командою на чотирьох чемпіонатах світу в дивізіонах 1А і 1В. До того Віталій виступав за юнацьку (10 матчів, 4 шайби і 6 передач) і юніорську (10 матчів, 4 шайби, 2 передачі) збірні України.


Вас може зацікавити