,jukfvl.jhvl.hvl.hv

11 червня на засіданні Виконавчого комітету Федерації хокею України було прийнято рішення про призначення головним тренером національної збірної України Сергія Вітера.

Усім відомий, як головний тренер ХК Донбас, Сергій Вітер дебютує у ролі головного тренера національної збірної України.

Слід нагадати, що певний досвід роботи зі збірною у нього вже є: у 2014 Сергій Вітер був асистентом головного тренера Андрія Назарова на чемпіонаті світу в Дивізіоні ІА. Тоді наша команда здобула перемогу в двох матчах з п’яти, зайнявши четвертий щабель турнірної таблиці.

Сергій Вітер має за спиною майже 10 років тренерського стажу. Він починав як асистент ХК Донбас (2010 – 2014), потім працював спортивним директором донецької команди (2016), а вже з 2017 року є її головним тренером. Під його керівництвом команда вже тричі ставала чемпіонами України в сезонах 2016 – 2017, 2017 – 2018, 2018 – 2019 років.

Також на цьогорічній урочистій церемонії нагородження «Зірки хокейного року» Української хокейної ліги, яка відбулась 27 травня у Freedom Hall, Сергій Вітер отримав нагороду у номінації «Кращий тренер».

Спершу нашій команді на чолі з Сергієм Вітром доведеться поборотись зі збірними Казахстану, Польщі та ще одною збірною про яку стане відомо згодом за путівку на Олімпіаду. Матчі відбору відбудуться з 6 по 9 лютого 2020 року  в Казахстані в місті Нур-Султан.

А згодом національна збірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1Б, який пройде в Польщі в місті Катовіце, з 26 квітня по 2 травня. Нашими суперниками будуть національні збірні Польщі, Японії, Литви, Естонії та Сербії.


Вас може зацікавити