Іван Литвинов визначився з клубом на наступний сезон

22-річний оборонець збірної України Іван Литвинов повернувся до лав чеського клубу «Летчі» з Летнян, у якому він, перебравшись ще дошкільням з рідного Маріуполя, розпочинав заняття хокеєм.

У системі «Летчих» Іван провів чотири роки, а після того перебрався у Фінляндію: спершу – в молодіжну команду «Вієрумякі Юнайтед», а потім у клуб «Пеліітат». З сезону-2019/2020 Литвинов знову виступав у Чехії, у «Моторі» з Ческого Будейовіце. Звідти Литвинов на правах оренди переходив у «Гавіржов», а попередній сезон завершував на тих же правах орендованого за клуб другого чеського дивізіону «Стадіон Врхлабі». Тепер він виступатиме в третьому дивізіоні чемпіонату Чехії за «Летчих».

Зауважимо, що в 2019-2020 роках Литвинов запрошувався до лав молодіжної збірної Чехії і навіть був одним із реальних кандидатів на потрапляння в кінцеву заявку команди для участі в чемпіонаті світу. Однак тоді тренери віддали перевагу конкурентам Івана.

Цьогоріч навесні Литвинова у тренувальний табір збірної України в Угорщині викликав наставник головної команди нашої країни Вадим Шахрайчук. Іван погодився і потрапив в українську заявку для участі на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В. У Тихах Литвинов відіграв усі чотири матчі, відзначився одним асистом і заслужив на схвальну оцінку Шахрайчука за підсумками турніру.

Вас може зацікавити