Іменитий генменеджер, два легіонери і підсилення з «Сокола». БСФК формує склад на рештку сезону

Команда Броварського спортивно-фахового коледжу (БСФК) поступово визначається зі складом, яким проведе рештку регулярного чемпіонату Української хокейної ліги сезону-2021/2022.

Колектив, який викристалізувався з колишнього білоцерківського «Білого Барсу», зберіг більшість молодих хокеїстів, зокрема тих, які виступали нещодавно в складі юніорської збірної на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В, кандидатів у юнацьку національну команду країни, а також Дениса Бородая і Артема Гребеника, котрі навесні дебютували в складі дорослої національної збірної.

Власне, очолює БСФК тренерський штаб юніорської збірної в повному складі: головний тренер – Олександр Бобкін, асистент – Руслан Борисенко, тренер воротарів – Олександр Федоров. Генеральним менеджером оновленого клубу став один із найкращих українських хокеїстів сучасності, 34-річний нападник Сергій Бабинець, за плечима якого 40 матчів у складі національної збірної (13 голів + 14 передач). Після того, як колишній Сергіїв клуб «Маріуполь» вирішив покинути офіційний чемпіонат України, хокеїст повернувся до рідного Києва і відгукнувся на пропозицію від БСФК. Поки він виконуватиме функції генерального менеджера, але в майбутньому не виключає повернення на лід. Наразі Бабинець відновлюється від отриманої в грі проти «Сокола» у наслідок зіткнення з воротарем свої команди Трифоновим травми коліна. До закінчення цього сезону повернення Сергія на лід малоймовірне.

З представників колишнього «Білого Барсу» БСФК виключив з заявки гравців Владислава Куцевича, Ярослава Сулиму, Володимира Алексюка, Юрія Качана, Владислава Брагу, Дмитра Попережая, Назара Собка, Богдана Грицюка, Василя Полгородника, Максима Ядловського, Іллю Собченка, Микиту Лесникова, Андрія Удовиченка, тренерів Костянтина Буценка, Віталія Литвиненка і адміністратора Анатолія Шкуру. Увесь цей список вирішив ризикнути подальшою кар’єрою і вже заплямував себе участю в поєдинках офіційно не визнаної так званої «суперліги».

Натомість БСФК уже дозаявив вісьмох хокеїстів – орендованих у «Сокола» оборонця Сергія Логача, нападників Ярослава Панченка, Богдана Ступака, колишнього форварда «Дніпра» Рамазана Алдамжарова з Казахстану, а також кандидатів у юнацьку збірну, нападників Ілію Бойка, Станіслава Боярчука, Анатолія Ревуку та Івана Скакальського.

Крім того, найближчим часом БСФК підсилить склад 21-річним вихованцем челябінського «Трактора», нападником Леонідом Пасмаником, який на початку цього сезону представляв клуб вищої ліги РФ «Рязань».


Вас може зацікавити