IIHF зареєструвала нового президента Федерації хокею України Георгія Зубка

Міжнародна федерація хокею з шайбою (IIHF) відзначила зміну керівництва у Федерації хокею України.

Георгій Зубко очолив громадську організацію після того, як 18 грудня його було обрано новим головою на Генеральному конгресі Федерації хокею України.

Новоспечений президент ФХУ уже отримав чимало слів підтримки від представників IIHF. Зокрема, із новою посадою пана Зубка привітали голова міжнародної організації Рене Фазель, генеральний секретар Хорст Ліхтнер, член Ради Люк Тардюф та інші.

Переклад оригінальної публікації на офіційному сайті IIHF додається:

Георгій Зубко став новим президентом Федерації хокею України. Кандидата обрали під час Генерального конгресу федерації, який відбувся 18 грудня.

За Зубка проголосував 31 делегат, одна людина утрималася, при цьому ніхто не виступив проти кандидата.

Анатолій Брезвін, який протягом останніх 14 років був президентом громадської організації, не балотувався на новий термін і був призначений Почесним президентом Федероації хокею України.

Зазначимо, раніше Зубко обіймав посаду віце-президента ФХУ (2016-2020). За час його діяльності збірна U18 України виграла золото дивізіону IB у 2018 році, а жіноча збірна України відновила своє існування після 20-річної перерви, дебютувавши на світовій першості в 2019-му.

Новообраний Президент також був головою оргкомітетів трьох чемпіонатів світу з хокею з шайбою, що проходили в Києві в 2017, 2018 та 2019 роках.

Джерело: IIHF


Вас може зацікавити