IIHF запропонувала формат розіграшу Континентального кубку.

IIHF запропонувала національним хокейним федераціям схвалити під час Щорічного конгресу, який запланований у вигляді відеоконференції на 19 червня новий формат розіграшу Континентального Кубку.

В ньому передбачається  участь команд з 20 європейських країн.

Перший, кваліфікаційний раунд, має відбутися 16-18 жовтня

Представник України вступить в гру на другому (груповому) етапі змагань, в період з 13 по 15 листопада. В групі D, до якої організатори віднесли українську команду, також зіграють клуби з Великої Британії, Італії та команда, яка посяде друге місце в групі А кваліфікаційного етапу розіграшу. Станом на сьогодні, в групі А можуть зіграти представники Литви, Ісландії, Хорватії та ще одна, не визначена команда. Організатори розкладу ігор звертають увагу, що в залежності від того, команда якої країни (з яким поточним рейтингом) буде четвертою в квартеті А, склад груп на кваліфікаційному етапі може зазнати змін.

Переможці чотирьох груп другого  етапу розіграшу  визначать володаря Континентального Кубку в останньому, фінальному раунді змагань, проведення якого передбачено з 8 по 10 січня 2021 року.

IIHF звертає увагу, що:

-Господарі змагань чи будь-яка країна (клуб) мають право відмовитись від проведення турніру (участі в турнірі) не меньше ніж за 8 тижнів до його початку без жодних фінансових санкцій.

-Господарі змагань мають самостійно вирішувати: проводити свій етап розіграшу за присутності глядачів, чи без них.

-В разі, якщо ігри не будуть проведені в будь-який з груп на будь-якому з етапів розіграшу, в наступний раунд виходить команда, яка була посіяна в цій “не зіграній” групі під найбільш високим рейтингом.

Представник України в своїй групі буде посідати, згідно існуючого рейтингу, третю сходинку, а, загалом, має десяту позицію з двадцяти потенційних учасників розіграшу Континентального кубку


Вас може зацікавити