IIHF визначилася з місцями проведення наступних чемпіонатів світу

На щорічному Конгресі Міжнародної федерації хокею (IIHF), який відбувається в Тампере, визначилися місця проведення наступних чемпіонатів світу серед чоловіків і жінок у більшості дивізіонів. Так, національна збірна України продовжить виступи в третьому за силами ешелоні світового хокею – дивізіоні 1В. Суперниками нашої команди будуть збірні Литви, Китаю, Естонії, Нідерландів та Іспанії. Турнір відбудеться з 27 квітня по 3 травня в литовській столиці – Вільнюсі.

Молодіжна збірна України (U20), яка на наступному чемпіонаті світу також зіграє в дивізіоні 1B, вирушить до Словенії. Турнір за участю нашої команди відбудеться з 11 по 17 грудня цього року у Бледі, котрий у боротьбі з італійською кандидатурою взяв гору у голосуванні: 15 проти 11. Суперниками нашої «молодіжки» будуть збірні Словенії, Італії, Польщі, Естонії та Хорватії.

Організацію жіночого чемпіонату світу в дивізіоні 3A, де виступає збірна України, отримала Хорватія. Це право балканська держава здобула за підсумками голосування членів Конгресу IIHF у суперництві з литовською кандидатурою (21 проти 5). Таким чином, навесні на ЧС-2024 суперницями наших дівчат будуть збірні Хорватії, Литви, Румунії, Болгарії та Сербії.

Що стосується юнацької збірної України (U-18), яка цього року зберегла прописку у дивізіоні 1A світового форуму, то дати та місце проведення ЧС-2024 буде визначено пізніше – на піврічному Конгресі IIHF на початку жовтня.

Крім того, у Тампере став відомий господар чемпіонату світу 2027 року у вищому дивізіоні. Планетарний форум відбудеться у Німеччині, яка виграла боротьбу у Казахстану (102 проти 34 голосів). Офіційними майданчиками було обрано PSD Bank Dome у Дюссельдорфі з трибунами на 13 284 особи та SAP Arena у Мангеймі місткістю 13 200 уболівальників. Зазначимо, що хокейний чемпіонат світу Німеччина проведе вдесяте. Востаннє до цього форум проходив у 2017 році спільно з Францією.

Нагадаємо, що наступний чемпіонат світу серед чоловіків в елітному дивізіоні прийматиме 10-26 травня чеські Прага та Острава. У 2025-му господарями турніру виступлять – шведський Стокгольм і данський Гернінґ, в 2026-му – швейцарські Цюріх і Фрібурґ.

 

Вас може зацікавити