IIHF визначилася з місцями проведення чемпіонатів світу-2023. Збірна України U18 зіграє в дивізіоні 1А

На Конгресі Міжнародної федерації хокею (IIHF) визначилися місця проведення чемпіонатів світу-2023 серед чоловіків і жінок у більшості дивізіонів. Так, чемпіонат світу серед чоловіків в елітному дивізіоні приймуть 12-28 травня наступного року фінський Тампере і латвійська Рига. Також IIHF визначився з господарями трьох наступних чемпіонатів світу. У 2024-му турнір приймуть чеські Прага і Острава, в 2025-му – шведський Стокгольм і данський Гернінґ, в 2026-му – швейцарські Цюріх і Фрібурґ.

Національна збірна України продовжить виступи в третьому за силами ешелоні світового хокею – дивізіоні 1В. Суперниками нашої команди будуть Японії, Естонії, Китаю, Сербії і Нідерландів. Турнір відбудеться 23-29 квітня в естонській столиці Таллінні.

Юніорська збірна України (U20) чемпіонат світу в дивізіоні 1В проведе 11-17 грудня цього року в польському Битомі. Крім господарів, нашій команді протистоятимуть збірні Японії, Естонії, Італії та Кореї.

Очікуване підвищення в класі отримала юнацька збірна України U18. На недавньому чемпіонаті світу в італійському Азіаґо команда Олександра Бобкіна стала другою. Напряму право піднятися в дивізіон 1А отримали переможці ешелону 1В – збірна Угорщини. Однак завдяки тому, що IIHF відсторонила через військову агресію проти України з усіх змагань росію і білорусь, Україна також підіймається в дивізіон 1А. 23-29 квітня наші юнаки гратимуть у французькому Анжері проти збірних Франції, Казахстану, Данії, Угорщини і Японії.

Як і очікувалося, рішенням Конгресу IIHF Україна зберегла прописку в третьому дивізіоні жіночого чемпіонату світу. Як відомо, в чемпіонаті світу-2022 українки не змогли зіграти через початок війни у нашій державі. В IIHF таку причину визнали вагомою і зберегли за Україною те місце, яке вона мала. Суперницями нашої команди будуть збірні Литви, Румунії, Гонконґу, Естонії і Болгарії. Турнір відбудеться 3-9 квітня в румунському Брашові.

Жіночий чемпіонат світу в елітному дивізіоні прийме Канада. Точні дати і міста, в яких відбуватимуться матчі, будуть визначені пізніше.

Вас може зацікавити