IIHF вносить пропозиції по проведенню чемпіонатів світу і Континетального кубку в сезоні 2020/21

Багатим на події та інформацію з боку IIHF виявився вчорашній день- 20 травня.

Спочатку, Міжнародна федерація хокею оприлюднила склади груп на чемпіонат світу у вищому дивізіоні, який має проходити наступного року в Латвії та Республіці Білорусь.

В Мінську, окрім господарів зіграють збірні Росії, Швеції, Чехії, Швейцарії, Словаччини, Данії та Великої Британії

В Ризі гратимуть команда-господар та Канада, Фінляндія, США, Німеччина, Норвегія, Італія та Казахстан.

Цікаво, що організатори змагань поміняли місцями збірні Російської Федерації та Канади, врахувавши більш зручну для фанів Росії ментальну, логістичну та фінансову складову.

Одразу після цього, Рада IIHF проінформувала, що під час відео-конференції, яка мала місце 19 травня, був напрацьований ряд пропозицій щодо майбутнього сезону 2021 року. Ці  зміни  мають бути обговорені і схвалені під час Надзвичайного конгресу, що запланований у вигляді відео-конференції на 24 червня цього року.

1. Рада IIHF пропонує змістити на два тижні чемпіонати світу у вищому дивізіоні, провівши його з 21 травня по 6 червня і змагання у дивізіонах I-А і I-B. Можна прогнозувати, що збірна України гратиме не з 24 квітня по 1 травня, а з 9 по 15 травня 2021 року. Президент IIHF сказав з цього приводу:”Вже зараз зрозуміло, що старт сезону 2020/21 буде відтермінований в багатьох країнах-членах IIHF. Тому ми маємо адаптувати наш календар, щоб надати європейським лігам та клубам завершити їх змагання”

2. Існує пропозиція щодо змін у розіграші Континентального кубку. Його планується провести в три етапи.

Кваліфікація 16-18 жовтня 2020

Груповий турнір: чотири групи по чотири команди, переможці яких утворюють фінальну пульку.

Фінал- 8-10 січня 2021 року

3. В зв’язку з високою ймовірністю не проведення Піврічного конгресу IIHF у вересні цього року у Санкт- Петербурзі, на якому мали б відбутись перевибори Президента Міжнародної федерації хокею, її Ради, членів виконавчих органів і комітетів, пролонгувати їх легітимність ще на один рік. Наступні перевибори провести на Піврічному конгресі IIHF, час і місце проведення якого будуть визначені додатково.


Вас може зацікавити