IIHF інформує про прийняті рішення стосовно алгоритму переходів між дивізіонами, місць проведення чемпіонатів світу та рейтингів збірних у сезоні 2021 року.
Міжнародна Федерація хокею (IIHF)  інформує національні федерації  щодо  принципів  і засад проведення чемпіонатів світу з хокею в наступному сезоні і надає роз’яснення стосовно визначення місця кожної зі збірних в світовому рейтингу.
 
 
Спалах епідемії коронавірусу COVID-19 створив серйозні виклики для проведення змагань у сезоні 2019-20 років і привів до створення наступної ситуації:
2 категорії світових чемпіонатів були зіграні в усіх дивізіонах ( молодіжні  чемпіонати світу серед чоловіків  до 20 років WM20 та чемпіонати світу серед жінок до 18 років WW18)
1 категорія була зіграна частково (чемпіонат світу серед жінок – національні збірні)
2 категорії були повністю скасовані (юніорські чемпіонати світу серед чоловіків до 18 років WM18  та чемпіонати світу серед чоловіків – національні збірні WM)
 
Під час телефонної конференції , яка була проведена 16 квітня, Рада IIHF обговорила та підтримала пропозицію Комітета з координації та проведення змагань, який запропонував побудувати Програму змагань IIHF сезону 2020-21 років на наступних засадах:
 
А. Підвищення/пониження в класі
Підвищення  та/або пониження в класі відбуватиметься в тих випадках, де це може бути зроблено. Іншими словами, якщо певний відіграний  ЧС стикується з іншими ЧС, які були проведені у вищих/нижчих за рангом дивізіонах, то відповідні збірні мають бути підвищені або понижені в класі. Якщо ЧС у вищому/нижчому за рангом дивізіонах не були зіграні, то жодних змін між дивізіонами не відбувається.
 
В. Світовий рейтінг та принцип жеребкування збірних.
Згідно зі Спортивним Регламентом IIHF (стор 6), всі збірні, під час жеребкувань, матимуть  ті рейтингові бали, які вони здобули  напередодні сезону 2020 року. Тобто, вони будуть базуватися не результатах сезону 2019 року.
Розподіл збірних по групах для участі в ЧС серед жінок і чоловіків (національні збірні) відбувся аналогічно з розподілом, який був застосований під час формування груп до ЧС 2020. Всі інші національні асоціації збережуть свої рейтингові бали з 2020 року,  під час  жеребкувань щодо проведення змагань у Програмі 2021 року.
 
С. Місця проведення ЧС 2021 року.
Для всіх категорій ЧС, які були зіграні в 2020 році, буде вживана стандартна процедура призначення країн-господарів згідно  Регламенту IIHF п.5
Для всіх категорій ЧС, які не були зіграні в 2020 роцу, країни-господарі будуть мати право проведення аналогічних чемпіонатів в сезоні 2021 року. При цьому, їм надається право відмовитись від проведення цих змагань. В разі згоди на проведення ЧС у 2021 році, національні федерації країн-господарів повинні до 15 травня надіслати відповідне підтвердження, у разі їх відмови, знову ж буде застосована стандартна  процедура призначення країн-господарів, як було зазначено вище.
 Рішення по  окремим  турнірам (Олімпійські кваліфікації WMIIA, WM18IIB, WWIB) будуть прийняті додатково.

Вас може зацікавити