Ігор Мережко приєднався до збірної України в Угорщині

23-річний оборонець Ігор Мережко приєднався до збірної України на зборі в угорському Мішкольці.

Ігор, який народився в Харкові, виступав за юнацькі команди донецького «Донбасу», а з 2014 року грав за кордоном – в Австрії, Канаді, Узбекистані. Два попередніх сезони гравець провів у складі російського «Рубіна» з Тюмені. Після того, як 24 лютого рашисти напали на Україну, Мережко вирішив розірвати контракт з цим клубом, але за домовленістю з власним агентом погодився провести за «Рубін» два заключних поєдинки у рамках вищої ліги рф. На лихо, в другому з них під час одного з зіткнень Ігореві зламали щелепу. Він випав з обойми більше, ніж на місяць і повертається на лід лише зараз.

Мережко виступав за збірні України усіх вікових категорій. У національній збірній він грає з 2019 року і провів за неї 16 матчів, у яких закинув три шайби і віддав три результативних передачі.

Нагадаємо, що на зборі нашої національної команди в угорському Мішкольці зараз працює 27 хокеїстів, які є представниками українських клубів. Днями з обойми через травму випав воротар Семен Майко. Досі не може вибратися з окупованого рашистами Херсона Євген Ратушний.

Слідом за Мережком 8 квітня до збірної має приєднатися нападник Віталій Лялька, який завершив плей-оф чемпіонату Словаччини разом із клубом «Прешов».

Вас може зацікавити