Христич проти Карпенка. Збірна України провела двосторонку в Каунасі

Чотири дні виснажливої тренувальної роботи на льоду і в залі на зборі в литовському Каунасі хокеїсти збірної України підсумували двосторонньою грою, яка тривала два періоди по 15 хвилин. Одну команду очолював тренер воротарів Ігор Карпенко, іншу – наставник збірної Дмитро Христич. Матч, який на високому рівні відсудив міжнародний рефері і тренер-оператор збірної України в одній особі Тимур Чермашенцев, завершився нічиєю, причому вирівняти становище команді Карпенка вдалося на заключній хвилині, знявши голкіпера.

Команда Карпенка – Команда Христича – 1:1

Шайби: 0:1 – Садовіков. 1:1 – Коренчук

Воротарі: Дьяченко, Захарченко, Арцатбанов

Команда Карпенка: Пангелов-Юлдашев – Андрейків, Лялька – Захаров – Кривошапкін; Толстушко – Янішевський, Сидоренко – Фадєєв – Коренчук

Команда Христича: Ратушний – Сисак, Пересунько – Мазур – Трахт; Дахновський – Волков, Ворона – Садовіков – Морозов

Трійка Бородай – Сімчук – Чердак зіграла по періоду за обидві команди.

Голкіпери грали за обидві команди по черзі, по 20 хвилин кожен.

Тренери підкреслюють, що цей спаринг не можна називати повноцінною двосторонкою, а радше міні-грою після завершення першої частини роботи і заливки льоду на ранковому тренуванні. Побаченим тренерський штаб залишився задоволеним.

Олег Шафаренко, який стежив за грою з трибуни, сказав, що поєднання, в яких грали хокеїсти, не є остаточними перед першим спарингом на балтійській землі проти збірної Латвії, котрий відбудеться 16 квітня в Ризі, хоча й наближені до оптимальних. «Хокеїсти знаходяться в різних кондиціях, тому ще будемо вирішувати, кого й з ким використовувати доцільніше. Час ще є. Ми розуміємо, що збірна Латвії гратиме надзвичайно потужно. Нам потрібні найперше хокеїсти, здатні підтримувати ці швидкості», – каже тренер.

Сьогодні, 13 квітня, ввечері збірна України проведе вечірнє тренування. Завтра хокеїсти отримають день перепочинку, а в понеділок, 15 квітня, вирушать у Ригу, де 16 і 17 квітня проведуть два спаринги з латвійцями. Очікується, що суперники задіють дві ланки гравців, які готуються до чемпіонату світу в топ-дивізіоні, а ще дві сформує найближчий резерв збірної Латвії.

Вас може зацікавити