Гравці клубів «Донбас», «Краматорськ» і «Молода гвардія», які зірвали підготовку збірних України, дискваліфіковані

Дисциплінарний комітет Федерації хокею України закрив дисциплінарні провадження щодо клубів «Молода гвардія», «Донбас» і «Краматорськ», а також гравців Пилипа Пангелова-Юлдашева, Віталія Андрейківа, Віктора Захарова, Микити Буценка, Іллі Коренчука, Олександра Пересунька, Павла Тарана, Микити Сидоренка, Олександра Яйлова, Веніаміна Трандафілова, Дениса Мельника, Валерія Раскіна, Іллі Дубського, Олександра Ханенка і Станіслава Садовікова щодо порушень статутних та регламентних документів Федерації про участь гравців у офіційних спортивних заходах збірних команд.

Як відомо, в середині листопада перелічені хокеїсти залишили розташування національної і юніорської збірних України за добу до першого матчу національної команди на турнірі в Будапешті і від’їзду юніорської збірної на товариські поєдинки проти ровесників з Польщі.

У ході проведеного розслідування і на основі доповідних записок тренерсько-адміністративного штабу збірних, пояснень гравців та інших доказів стало відомо, що хокеїсти національної збірної прийняли таке рішення під впливом власника клубу «Донбас» Бориса Колеснікова, гравці юніорської збірної – під тиском тренера клубу «Молода гвардія» Володимира Карабаджака.

Керуючись статтею 60 розділу 8 Дисциплінарного кодексу, пунктом 9 частини 2 статті 30 розділу ХІІ статуту Федерації, до раніше тимчасово відсторонених гравців клубу «Донбас» Захарова, Пангелова-Юлдашева, Андрейківа, Пересунька, Коренчука, Буценка, хокеїста клубу «Краматорськ»  Тарана дискваліфіковано в усіх офіційних спортивних заходах з хокею з незалежно від зміни команди, посади, тощо строком до 16 січня 2022 року включно.

Керуючись статтею 60 розділу 8 Дисциплінарного кодексу, пунктом 9 частини 2 статті 30 розділу ХІІ статуту Федерації, ДК ФХУ вирішив застосувати до гравців хокейного клубу «Молода гвардія» Яйлова, Мельника, Сидоренка, Раскіна, Дубського, Ханенка, Трандафілова, гравця хокейного клубу «Молода гвардія» та хокейного клубу «Донбас» Садовікова дисциплінарну санкцію у вигляді умовної дискваліфікації з усіх офіційних спортивних заходів з хокею з шайбою на строк шість місяців. Ця санкція підлягатиме застосуванню до зазначених гравців в разі вчинення ними до завершення спортивного сезону-2022/2023 будь-яких порушень, зокрема що прямо або опосередковано пов’язаних із збірними України з хокею з шайбою незалежно від зміни команди.

Керуючись пунктом 13 частини 2 статті 48 Дисциплінарного кодексу Федерації, ДК ФХУ застосував до клубів «Донбас», «Молода гвардія» і «Краматорськ» дисциплінарну санкцію у вигляді грошового штрафу у розмірі 250 тисяч гривень. ХК «Донбас» має сплатити такі штрафи откремо за національну і юніорську збірні. Ця санкція підлягає виконанню протягом семи календарних днів з моменту прийняття цього рішення. В разі невиконання цього пункту рішення протягом семи календарних днів, до клубу можуть бути застосовані дисциплінарні санкції передбачені частиною 4 статті 43, статтею 36 Дисциплінарного кодексу Федерації. Враховуючи, що клуби «Донбас» і «Краматорськ» раніше були застосовані санкції згідно з пунктом 1 статті 40 розділу 3 Дисциплінарного кодексу, пунктом 8 частини 2 статті 30 розділу ХІІ статуту Федерації – дискваліфікацію зі змагань – строк виконання санкцій, викладених у п. 2 та п. 3 цього рішення, не може перевищувати семи днів до початку участі зазначених команд у будь-яких офіційних спортивних заходах з хокею з шайбою.

Санкції вступають у силу з дня прийняття рішення – з 30 грудня 2021 року.

Це рішення може бути оскаржене відповідно до порядку, визначеного Дисциплінарним кодексом Федерації.


Вас може зацікавити