Херсонський «Дніпро» визначився з воротарською бригадою на наступний сезон

Едуард Захарченко, Назарій Сушак і Максим Сулютін захищатимуть ворота херсонського «Дніпра» у сезоні-2022/2023.

Найавторитетнішим поміж цього тріо є, звісно, 27-річний Едуард Захарченко, котрий виступав за національну збірну України на трьох чемпіонатах світу (у 2015-му і 2017-му – в дивізіоні 1А, у 2016-му – в 1В). У 2016-му Захарченко був визнаний найкращим голкіпером України за підсумками сезону, в якому київські «Дженералз», за яких він тоді виступав, виграли срібло. За рік до того медаль такого ж достоїнства Едуард здобув, виступаючи за «Кременчук». У 2017-му, повернувшись у «Кременчук» повторно, Захарченко став бронзовим призером. Після скандалу за підсумками домашнього чемпіонату світу-2017 один сезон Едуард пропустив, а повернувся в сезоні-2018/2019. З того часу він виступав за казахстанську «Астану», угорський «Дунайварош», італійську «Фассу» і литовську «Енергію» з Електреная. В Україну Захарченко повернувся торік, склавши достойну воротарську бригаду з Сергієм Писаренком у херсонському «Дніпрі». «Щуки» за підсумками незавершеного чемпіонату здобули бронзові нагороди.

20-річний вихованець херсонського хокею Максим Сулютін вважався в сезоні-2022/2023 слідом за досвідченішими колегами за амплуа голкіпером №3 «Дніпра». Раніше Максим з успіхом виступав за юнацькі й молодіжні команди «щук» у чемпіонатах України різних вікових категорій: був чемпіоном країни серед 16-річних у 2017-му, срібним призером першості U20 у 2018-му і бронзовим чемпіонату U19 у 2019-му.

Нетривалий час був у «Дніпрі» зразка минулого сезону й 20-річний вихованець вінницьких «Піраньїв» Назарій Сушак. Щоправда, провівши за херсонців лише один матч, Назарій повернувся у білоцерківський «Білий Барс». Раніше Сушак був у системі юнацьких команд «Дніпра» і допоміг команді здобути срібло чемпіонату України U16 у 2018-му. Також у юнацькому хокеї Назарій представляв київську «Крижинку», а на дорослому рівні епізодично виступав за київських «Крижаних Вовків», клуб другого данського дивізіону «Гвідовре ІІ» і вже згадуваний «Білий Барс». У 2019-му Сушак виступав за юнацьку збірну України на чемпіонаті світу в дивізіоні 1А, провівши чотири з п’яти поєдинків команди на турнірі.

Нагадаємо, що раніше директор «Дніпра» Микита Васильєв повідомляв про те, що клуб уклав контракти також з двома польовими гравцями – капітаном команди Євгеном Ратушним і молодим Данилом Булахом.

Вас може зацікавити