Херсонський «Дніпро» уклав контракт з оборонцем збірної України

20-річний оборонець збірної України Артем Гребеник став гравцем херсонського «Дніпра».

Гребеник – вихованець школи київського «Сокола», але вся попередня кар’єра Артема, починаючи з кадетсько-молодіжного рівня, пов’язана з «Білим Барсом». З білоцерківцями він був бронзовим призером чемпіонату України U16 в 2018-му, чемпіоном України U19 у 2019-му, віце-чемпіоном Молодіжної хокейної ліги в 2022-му. За дорослу команду «Білого Барса», який наприкінці минулого року трансформувався в БСФК, Гребеник стабільно виступав з сезону-2018/2019.

З 2021 року тобто відтоді, як команду очолив Вадим Шахрайчук, Гребеник постійно отримує виклики в національну збірну України. Цьогоріч навесні він грав за головну хокейну дружину країни на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В (4 матчі). Торік Артем у складі молодіжної збірної України грав на чемпіонаті світу U20 у тому ж ешелоні (5 матчів, 2 голи).

Виступатиме за херсонців у наступному сезоні ще один оборонець. Клуб домовився про продовження співпраці з 21-річним Богданом Панковим, який народився в Харкові, але школярем переїхав до Херсона і продовжив хокейну підготовку в школі «щук». З «Дніпром» Богдан став чемпіоном України U16 у 2017-му, віце-чемпіоном національної першості U20 в 2018-му і бронзовим призером чемпіонату України U19 в 2019-му. На дорослому рівні в чемпіонатах України Панков дебютував за київських «Крижаних Вовків» у 2019-му, наступний сезон провів за харківське «Динамо», а з минулого сезону почав виступати за «щук». У 2019-му Богдан виступав за юнацьку збірну України на чемпіонаті світу в дивізіоні 1А (5 матчів).

Нагадаємо, що раніше «Дніпро» оголосив про продовження співпраці з капітаном команди, оборонцем Євгеном Ратушним, воротарями Едуардом Захарченком, Максимом Сулютіним, нападником Данилом Булахом, а також уклав контракт з іще одним голкіпером Назарієм Сушаком. Очолив херсонську команду тренер юнацької і молодіжної збірних України Олександр Бобкін, з яким той же Гребеник протягом багатьох років працював у «барсах» і збірній.

Вас може зацікавити