Гравців «Донбасу» не відпускають до лав збірної України. Можуть бути застосовані дисциплінарні санкції

Керівництво ХК «Донбас» надіслало лист до Федерації, у якому зазначило, що гравці донецької команди наразі перебувають у відпустці.

Так, ХК «Донбас» не може вплинути на рішення його хокеїстів узяти участь у навчально-тренувальному процесі національної команди України. Оскільки вони зараз не підпорядковуються клубові. Цим листом керівництво ХК «Донбас» де-факто переклало відповідальність із себе на своїх гравців за неприбуття до лав збірної України.

Наголосимо, що з сезону-2018/2019 року були систематичні спроби протидії в підготовці національної команди з боку ХК «Донбас». 

Наразі представники ФХУ зв’язуються з кожним гравцем окремо для підтвердження його участі в зборах. При цьому президент Федерації хокею України Георгій Зубко вже ініціював створення комісії, яка розгляне питання неявки хокеїстів на навчально-тренувальні збори. Глава Федерації очолить комісію. 

Також президент Федерації провів перемовини з Міжнародною федерацією хокею (IIHF), під час яких повідомив організацію про початок внутрішнього розслідування. У IIHF, своєю чергою, заявили, що підтримують рішення Федерації.

У разі виявлення порушень після внутрішнього розслідування ФХУ до хокейного клубу «Донбас» можуть бути застосовані дисциплінарні санкції, а саме: заборона команді брати участь у змаганнях, які проводяться під егідою ФХУ, та в Континентальному Кубку.

Зазначимо, що через початок роботи комісії відправлення заявки від Федерації на Континентальний Кубок буде відтерміновано щонайменше до 7 травня.


Вас може зацікавити