Гольовий «дощ» у зустрічі юнаків України та майстрів Словаччини

Юнацька збірна України під завісу навчально-тренувального збору у Кошице провела свій другий товариський поєдинок проти місцевої команди-«солянки». Цього разу, суперником підопічних Олександра Бобкіна став прообраз збірної клубів Словаччини, посиленої рядом діючих майстерних хокеїстів з багатим досвідом виступів на найвищому рівні.

Збірна України (U-18) – Збірна клубів Словаччини – 8:11

Шайби України: Бабушкін (2), Тучин, Сафронов, Наливайко, Симоненко, Свірчевський, Волобуєв.

Україна (U-18): Кобзєв (Богданов, 30:00); Тельнов – Шевчук, Козленко -Боднар, Тучин – Наливайко; Гуцу – Симоненко – Герасименко, Бабушкін – Сафронов – Шарець, Стасюк – Свірчевський – Волобуєв.

Як і обіцяв менеджер збірної України Сергій Бабинець, який провів у Словаччині частину своєї кар’єри та зберіг дружні зв’язки, словаки значно зміцнили свій склад і виставили проти другої групи кандидатів у збірну України більш мобільну та зрілу команду, наситивши її п’ятіркою гравців 26-28 років, які мають за плечима по 5-6 сезонів у словацькій екстралізі. Мова про захисників Крістіана Міхалцина, Мартіна Лендака, нападників Денніса Маркуса, Філіпа Врабела та його тезку Вашко. Останній, до речі, має досвід виступів за юніорську збірну Словаччини в елітному дивізіоні у сезоні-2010/2011 та набрав там п’ять очок у шести зустрічах.

Саме згадані словацькі майстри і зробили різницю «у класі», сповна протестувавши воротарів нашої команди Максима Кобзєва (6 пропущених шайб) та Іллю Богданова (5). Допомогла в цьому словакам і орендована українська п’ятірка (Удовенко, Євдак, Дмитренко, Койда, Крук) у складі із воротарем Тарасом Хричиковим (відіграв 60 хвилин). Цікаво, що Родіону Койді вдалося записати на свій рахунок одну закинуту шайбу.

Незважаючи на програш і безліч пропущених шайб, тренерський штаб українців залишився «ситим» отриманою «картинкою» в умовах серйозного опору. Цей факт, безумовно, дасть більше їжі для роздумів тренерам, а гравцям – розуміння, на якому етапі підготовки та розвитку вони перебувають.

Вас може зацікавити