Головний лікар Федерації хокею України про медичне забезпечення під час Континентального кубка

Хокейний клуб «Сокіл» повернувся до Києва після участі в Континентальному кубку. Головний лікар Федерації хокею України Володимир Секретний, який перебував з командою в Будапешті, розповів детальніше про медичне забезпечення гравців та антиковідні заходи.

Які обмеження були упродовж Континентального кубка?

– Під час міжнародних змагань у Будапешті все було чудово організовано і сплановано. Організатори змогли мінімізувати контакти спортсменів – це важливо. В Угорщині майже 70% населення вакциновані, тому тут антипандемічні заходи послаблені. У громадських місцях люди ходять без масок, але на трибунах усі були в захисних засобах. Вихід команд на лід спланували так, щоб контакти між командами-суперниками були відсутні. У медичний супровід змагань Міжнародна федерація хокею відрядила медичного супервайзера з Франції Хайдера Бузана. Я мав честь познайомитися з ним ще у 2020 на чемпіонаті світу серед жінок у Ісландії. Бузан на початку змагань розповів про новинки з медичного забезпечення гравців.

Які зміни запровадила Міжнародна федерація хокею?

Серед нововведень Міжнародна федерація хокею просила усі команди U20, окрім капи, одягати захист на шию. Раніше це було рекомендовано, тепер – обов’язково. На моє переконання, це хороший крок з боку МФХ, адже вони демонструють, що хочуть, аби було менше травмувань і непередбачуваних випадків під час гри. Тому – вітаю таке рішення.

Які травми були під час матчів?

У ХК «Сокіл» травму голови отримав Антон Єлісеєнко. Я оглянув Антона разом з лікарями швидкої допомоги. Йому призначили відповідні відновлювальні заходи. Єлісеєнко через це пропустив майже весь матч проти «Ференцвароша» та гру проти «Валка». Наразі Антон на реабілітації. Скоро повернеться до матчів Чемпіонату України. Також травму голови отримав нападник «Ференцвароша» – Расмус Кумала. Він покинув лід із допомогою лікарів. Про всі травми та їх рівень складності я та лікар «Ференцвароша» відзвітували перед Бузаном. Ушкодження Єлісеєнка та Кумали вкотре довели, що черепно-мозкові травми у хокеї з шайбою залишаються важливою проблемою.

Після завершення Континентального кубка наша команда здала тест на коронавірус і успішно повернулися додому. Оцінюю організацію заходу на відмінно.


Вас може зацікавити