Гліб Ткач – на оглядинах у новому шведському клубі

19-річний нападник молодіжної збірної України Гліб Ткач перебуває на оглядинах у клубі «Вісбю-Рома», який виступає в третьому за силами дивізіону шведського дивізіону HockeyEttan.

Нині «Вісбю-Рома» бере участь у передсезонному турнірі Svenska Spel Trophy за участю трьох команд. Ткач потрапив до заявки на матч проти «Фрелунди». Поєдинок завершився перемогою фаворитів з рахунком 1:5.

Гліб Ткач – вихованець київської «Крижинки». За кордон він виїхав у 2017-му і протягом двох років тренувався і грав за юнацькі команди скаженого заболоття – «Капітан» (Ступіно), «Дізєль» (Пєнза), «Варяґі ім. Морозова».

Восени 2019-го Гліб покинув лоно країни-окупанта і спершу перебрався у США, де виступав за команду «Helena Bighorns» у лізі NA3HL, а потім повернувся в Європу, потрапивши в систему «Вісбю-Рома», клубу, в якому намагається закріпитися зараз. Протягом сезону-2019/2020 Ткач грав за юнацьку і молодіжну команди в чемпіонаті Швеції. Влітку 2020-го українець перебрався в інший шведський клуб «Нацка». З молодіжною командою U20 Гліб пробився у плей-оф шведського чемпіонату. Крім того, він дебютував за дорослий колектив «Нацки», який виступає в другому дивізіоні (8 матчів, гол + 3 передачі).

Торік у грудні Ткач виступав у складі молодіжної збірної України на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В – 5 матчів, 1 асист.


Вас може зацікавити