Георгій Зубко: «Ніхто не має права брати збірні України в заручники»

Сьогодні в офісі власника хокейного клубу «Донбас» Бориса Колеснікова відбулося засідання загальних зборів ТОВ «Українська хокейна ліга».

Борис Колесніков через підконтрольних йому посадових осіб Ліги вкотре намагався нав’язати іншим учасникам товариства своє бачення процесу розвитку організації. Втім ці спроби зазнали невдачі. Не маючи інших важелів впливу, Колесніков залишив засідання і наказав це зробити підконтрольним йому клубам. Не зважаючи на це, засідання ТОВ «УХЛ» відбулося і був прийнятий ряд важливих рішень.

Реакція Колеснікова не змусила себе довго чекати. Вже через півгодини після завершення засідання загальних зборів ТОВ УХЛ спортсмени, що представляють фарм-клуб «Донбасу» (а це 10 гравців) у молодіжній хокейній лізі – «Молоду Гвардію» – звернулися до головного тренера збірної України U18 з інформацією, що керівництво клубу наказало їм негайно залишити розташування збірної та повернутися в клуб.

«Хочу відразу заявити: виступи за збірну – це право та велика честь для кожного спортсмена, тому йти на компроміси, що йдуть всупереч інтересам хокею ми не будемо. А маніпулятори, та ті, хто уявили себе «вершителями долі українського хокею», будуть нести відповідальність за свої дії! Це вже не перший подібний випадок, але він точно буде останнім: ми покладемо цьому край.

Зараз, не зважаючи на непрості часи, держава йде назустріч спорту. Прийнято програму будівництва об’єктів хокейної інфраструктури. Вже в найближчі кілька місяців розпочнеться будівництво льодових майданчиків по всій країні. Федерація хокею України домовилася про співробітництво зі Шведською асоціацією хокею. Результатом цього співробітництва стане впровадження єдиної методики підготовки хокеїстів. Наступного уїк-енду до столиці України приїдуть шведські фахівці для проведення першого з серії навчальних семінарів для дитячих тренерів. Федерація цього сезону запустила Молодіжну хокейну лігу, в якій беруть участь вісім команд. Це ті частинки пазлу, з яких складається загальна картина розвитку українського хокею.

Вочевидь, це зачіпає чиєсь самолюбство. І цей «хтось» намагається взяти в заручники своїх сумнівних інтересів збірні команди України», – заявив президент Федерації хокею України Георгій Зубко.


Вас може зацікавити