Георгій Зубко: «Моя країна – моя мотивація»

Президент Федерації хокею України Георгій Зубко став одним із бійців територіальної оборони Києва. При цьому очільник федерації приєднався до ініціативи майже одразу після початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації до України.

“Я – молода людина, колись був старшим лейтенантом міліції, умію стріляти. Моя Батьківщина зараз у вогні. Моя країна – моя мотивація. Тому я навіть не задавався питанням, чи йти мені, чи ні. Я дійсно вважаю, що можу бути тут корисним”.

Попри те, що очільник Федерації хокею України зараз перебуває в лавах територіальної оборони, він продовжує брати активну участь у роботі організації. Зокрема, разом із командою федерації бореться з Російською Федерацією і за рахунок спортивних санкцій.

“Незважаючи на те, що операційне управління федерацією зараз здійснюють мої колеги, ми тримаємо під контролем усі хокейні команди, дитячо-юнацькі школи, тримаємо зв’язок із усіма хокеїстами. Ми маємо ясність щодо того, що відбувається. Також я підготував лист із вимогою виключити Росію та Білорусь із Міжнародної федерації хокею (IIHF), заборонити проведення всіх змагань з хокею на території Росії та Білорусі, а також заборонити цим країнам виступати на світових першостях у всіх вікових категоріях. Це перший санкційний пакет.

Також ми просили IIHF надати українським командам імунітет у разі вильоту з групи на чемпіонатах світу, зважаючи на війну в Україні і відсутність можливості готуватись до турнірів, і просимо наших колег надавати гуманітарно-спортивну допомогу українським дітям на території європейських держав. Зокрема, щоб їм було, де жити та тренуватись. Ми вже отримали чимало відгуків, я тримаю зв’язок із кількома мерами європейських міст і з головами місцевих федерацій хокею. Працюємо”, – резюмував очільник федерації в інтерв’ю «Суспільне Спорт».


Вас може зацікавити