Георгій Зубко: Ми не розглядаємо можливості непроведення чемпіонату світу

Вчора гостем ефіру радіо «Вести» став віце-президент Федерації хокею України, голова локального оргкомітету з питань проведення чемпіонаті світу з хокею в Україні Георгій Зубко.

«Ми навіть не розглядаємо можливості непроведення чемпіонату світу. Це надважливий захід не лише для вітчизняного хокею, а й для країни в цілому. Україна отримала унікальну можливість популяризувати хокей, який в останні багато років знаходиться в стані стагнації. Але крига скресла, з’являються нові команди, до хокейного життя залучаються нові меценати та спонсори, а яскравим свідченням популярності найшвидшої гри є вщерть заповнені трибуни столичного Палацу спорту під час фінальної серії національного чемпіонату минулого сезону», – заявив Георгій Юрійович в ефірі програми «Точка зору».

Також віце-президент Федерації розповів про те як нашій державі вдалося отримати право на проведення чемпіонату світу:

«Важливо, що у гонці за право проведення чемпіонату світу ми випередили таку серйозну як в економічному, так і в хокейному плані країну як Австрія. Ми говорили про те, що Київ – сучасне європейське місто з розвиненою інфраструктурою, говорили про київський Палац спорту, який неодноразово минулого сезону навіть на матчах українського чемпіонату збирав аншлаги. Наша сторона провела велику підготовчу роботу, спілкувалися з усіма делегаціями країн-учасниць чемпіонату як до так і під час Конгресу, велику роз’яснювальну роботу провели з членами Ради Міжнародної федерації хокею. В результаті нам повірили і визначили Київ місцем проведення цього престижного змагання. Друга причина нашого успіху – цивілізований світ чітко усвідомлює той факт, що великі спортивні події об’єднують суспільство, дають можливість розвивати економіку, інфраструктуру окремих міст та держави в цілому. Я вважаю, що саме синергія нашої роботи та розуміння з боку наших міжнародних партнерів забезпечила Україні можливість стати країною-господарем чемпіонату світу».


Вас може зацікавити