Георгій Зубко: головна спортивна подія для країни має відбуватися на головній спортивній арені

Саме таку думку в ефірі програми «Точка зору» на радіо «Вести» висловив голова локального оргкомітету Федерації хокею України з питань проведення чемпіонаті світу з хокею в Україні Георгій Зубко. Наголосив Георгій Юрійович і на важливості позиції Міністерства молоді та спорту, яке має відстоювати інтереси проведення топового міжнародного змагання в Україні.

«Для нас надзвичайно важлива позиція Міністра молоді та спорту. У нас є профільний Міністр, у нас є Палац спорту і у нас є міжнародна спортивна подія високого рівня. Логічно, що головна спортивна подія для країни має відбуватися на головній критій спортивній арені країни. І весь український хокей очікує, що наш Міністр молоді та спорту України стане головним лобістом, у хорошому сенсі цього слова, цієї ідеї. Ми хочемо почути чітку позицію Ігоря Жданова з цього питання».

Нагадав Георгій Зубко й той факт, що на сьогоднішній день Палац спорту залишається єдиною ареною, яка в більшій мірі відповідає умовам проведення чемпіонату світу з хокею.

«На даний момент київський Палац спорту – головна крита спортивна споруда держави – в повній мірі не відповідає вимогам проведення ані чемпіонату світу, ані «Євробачення». Велика трагедія нашої держави в тому, що Палац спорту – це єдиний об’єкт, який ми можемо запропонувати для проведення змагань високого міжнародного рівня. І ми про це маємо говорити, маємо нагадувати нашим чиновникам. Але наразі ми маємо Палац спорту і ми маємо дві важливі події. Зі свого боку зазначу, що ми не можемо перенести строки проведення чемпіонату – а це 22-28 квітня 2017 року – ми не можемо перенести чемпіонат до іншого міста. На сьогоднішній день альтернативи Палацу спорту немає».


Вас може зацікавити