Генеральний секретар Федерації хокею Великобританії буде консультантом ФХУ

Федерація хокею України розпочала співпрацю з Федерацією хокею Великобританії.

Так, генеральний секретар британської організації Енді Френч буде консультувати українських фахівців щодо роботи зі збірними командами.

Зазначимо, що національна команда Великобританії фактично за 4 роки спромоглася вийти з Дивізіону ІВ до еліти світового хокею та втрималась там по завершенню сезону 2018/2019. 

Підняттю в класі сприяли реформи в тренерському штабі збірної. Зокрема, зараз із командою працює британсько-канадський колектив. Британець Піт Рассел очолює головну збірну країни з 2014 року, при цьому його асистують двоє канадських спеціалістів – Корі Нілсон і Адам Кіфі. Нілсон приєднався до збірної Великобританії в 2013-му, коли Кіфі – у 2017-му. Обидва мали досвід роботи в клубах Британської елітної хокейної ліги.

Також тренерський штаб збірної Великобританії розробив довготривалу стратегію роботи з командою, провів часткову натуралізацію, залучивши до співпраці канадських хокеїстів, і приділив особливу увагу розвитку національного чемпіонату з акцентом на поліпшення рівня ігрових якостей саме британських спортсменів.  


Вас може зацікавити