ФХУ звернулась до Мінмолодьспорту України щодо тренувального процесу в «червоній» карантинній зоні

Федерація хокею України надіслала запит до Міністерства молоді та спорту України з проханням ініціювати зміни в постанові Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 задля забезпечення належного навчально-тренувального процесу хокеїстів. 

Через складну епідеміологічну ситуацію чимало регіонів України ввійшли до «червоної» карантинної зони. 

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236, обмеження в цій зоні включають заборону масових спортивних заходів, окрім тих, що внесені до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2021 рік (далі – Єдиний календарний план), а також заборону відвідування спортивних залів – дозвіл мають лише представники національних збірних України та їхні тренери. 

Чимало хокейних колективів потрапили під ці обмеження, адже не всі їхні гравці є членами національних команд. Однак варто зауважити, що якісне проведення внутрішніх змагань, унесених до Єдиного календарного плану, неможливе, коли підготовку проводять лише окремі хокеїсти. Ба більше, це впливає і на тренувальний процес збірних України, бо спортсмени не отримують належної ігрової практики на клубному рівні.

Федерація хокею України підтримує карантинні обмеження, що покликані знизити кількість хворих на COVID-19, однак не можна й оминати той факт, що відсутність організованого належним чином навчально-тренувального процесу дуже негативно впливає на розвиток хокею в нашій державі.


Вас може зацікавити