ФХУ підписала Меморандум по співпрацю зі Всеукраїнською спілкою спортсменів

Федерація хокею України підписала меморандум про співпрацю зі Всеукраїнською спілкою спортсменів, працівників фізичної культури і спорту, молодіжної політики та національно-патріотичного виховання. Свої підписи під угодою поставили новий голова Спілки Сергій Бизов та президент ФХУ Георгій Зубко.

«Федерація хокею послідовно стоїть на захисті інтересів спортовців, це один із базових принципів нашої роботи, – каже пан Зубко. – Точніше, ми захищаємо права всіх суб’єктів хокейної спільноти, але гравців найбільше, бо в останні роки вистачало історій, коли спортовець не мав змоги захистити себе. Укладення цього Меморандуму – черговий послідновний крок у цій нашій діяльності. Вітаємо пана Бизова на посаді голови Спілки і сподіваємося, що з його приходом організація почне функціонувати по-новому. ФХУ всіляко сприятиме і підтримуватиме ініціативи Спілки».

Сергій Бизов натомість подякував Георгієві Зубку за довіру.

«Всеукраїнська спілка спортсменів стоїть на засадах розвитку профспілкового руху, – каже він. – Для професійних атлетів, тренерів і працівників спортивної сфери це вкрай важливо. Спорт завжди входив у професійну спілку культури. Окрема профспілка спортсменів створилася лише в 2018 році. У 2020-му була підписана профільна галузева угода з Міністерством молоді і спорту. Цьогоріч ми стали членами Федерації профспілок України. Співпраця з ФХУ розширює сферу нашого сприяння. Пан Зубко вже продемонстрував, що президентом Федерації він обраний невипадково. На нашу думку, він прийшов на цю посаду як професійний атлет, відстоявши право бути обраним і вести хокейне господарство за собою в чесній і відкритій боротьбі. Наша Спілка як інституція повноцінно візьме на себе функції колективного і трудового соціального захисту працівників ФХУ і професійних атлетів».

Вас може зацікавити