Фелікс Морозов продовжить кар’єру у Франції

22-річний нападник збірної України Фелікс Морозов, який у попередньому чемпіонаті виступав за донецький «Донбас», впродовж наступного року гратиме за клуб другого французького дивізіону «Шоле», разом зі ще одним екс-форвардом «Донбаса» Ґатісом Спруктсом. Латвієць підписав контракт з «Шоле» трохи раніше.

Морозов – вихованець харківської школи «Дружба-78». У 2014-2016 роках Фелікс пробував свої сили в юнацькому хокеї США, виступаючи за «Archbishop Wood High» та «Philadelphia Revolution». Влітку 2016-го обдарований гравець на запрошення першого тренера Олега Ігнатьєва повернувся в Україну, щоб виступати за створений Георгієм Зубком київський «Беркут», у якому зібралися майже всі найобдарованіші хокеїсти країни 2000 року народження. В 2017-му команда здобула два чемпіонства: серед 18-річних у Білорусі і серед 20-річних в Україні.

Після такого успішного сезону Фелікс знову переїхав у США, де впродовж сезону-2017/2018 повиступав у двох лігах: в USPHL Premier за «Potomac Patriots» і в NCDC за «Syracuse Jr. Stars». Змагальний рік Морозов завершив в Україні. Щоб не втрачати форми напередодні домашнього чемпіонату світу в дивізіоні 1В серед юнаків, не старших 18 років, Фелікс заявився за білоцерківський «Білий Барс» і дебютував тим самим у національному чемпіонаті серед дорослих (3 матчі).

Чемпіонат світу серед юнаків у Києві очолювана Ігнатьєвим збірна України провела блискуче – перше місце. Фелікс Морозов став найкращим бомбардиром команди – 4 голи і 3 передачі в п’яти матчах. Для Фелікса до була друга світова першість серед 18-річних. За рік до того він у п’яти матчах закинув одну шайбу. Наприкінці ж 2018-го Морозов разом з найсильнішими хлопцями 2000 року народження представляв Україну вже на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В серед 20-річних. Там він у п’яти матчах результативними діями не відзначився.

Сезон-2018/2019 Фелікс провів у Канаді, в клубі QMJHL «Вікторіявіль Тайґерс». В наступному році він грав у тій же лізі за команду «Baie-Comeau Drakkar». В обох сезонах Морозов викликався у молодіжну збірну України і взяв з нею участь ще у двох чемпіонатах світу в дивізіоні 1В, в яких провів усі 10 матчів, закинув 7 шайб і віддав 4 передачі. Завершував змагальний рік Фелікс знову в «Білому Барсі» – 10 матчів, 4 голи + 6 передач.

З осені 2020-го Морозов виступав за відроджений київський «Сокіл». Не просто виступав, а удостоївся честі бути капітаном легендарної команди. Фелікс був однією з найзнаковіших постатей у складі киян, у 51 матчі закинув 14 шайб і віддав 20 передач, допомігши «Соколу» здобути срібні нагороди чемпіонату України.

А щойно сезон завершився, як Морозов перейшов до лав найпринциповішого конкурента «Сокола» – донецького «Донбаса». З донеччанами Фелікс зіграв шість матчів у Лізі чемпіонів (гол + 2 передачі) і 16 поєдинків чемпіонату України (7+4). То поки в українському хокеї не трапився розкол, власник «Донбасу» не організував свого кишенькового турніру, в якому й продовжив виступи Морозов.

Цьогоріч навесні Морозов вперше в кар’єрі зіграв на дорослому чемпіонаті світу в дивізіоні 1В. У чотирьох поєдинках він відзначився однією закинутою шайбою.

Вас може зацікавити