Федерація подала апеляцію щодо ухвали про забезпечення позову ТОВ «УХЛ»

Федерація хокею України подала апеляційну скаргу на ухвалу Господарського суду м. Києва від 17.05.2021 у справі № 910/6343/21 про забезпечення позову ТОВ «УХЛ».

Нагадаємо, що 17 травня ТОВ «УХЛ» опублікувала на своєму офіційному сайті матеріал, у якому згадується ухвала Господарського суду міста Києва щодо позову ТОВ «УХЛ» проти Федерації хокею України.

В ухвалі зазначено, що з 17 травня Федерація не має права приймати заявки на участь у чемпіонаті України з хокею з шайбою в сезоні 2021/2022 без участі ТОВ «УХЛ».  

Керуючий партнер адвокатського об’єднання «Juscutum» Артем Афян зауважив: «Судом під час винесення ухвали було порушено норми процесуального права та неправильно застосовано норми матеріального права. Задовольняючи вимоги ТОВ «УХЛ», викладені в ухвалі, суд уже фактично вирішив спір по суті, що є неприпустимим згідно з чинним законодавством України.

Федерація має виключне право представляти вид спорту – хокей із шайбою – на території України та на міжнародних змаганнях, а також є єдиним організатором національної першості згідно з Законом України «Про фізичну культуру і спорт» і відповідно до Договору з Міністерством молоді та спорту України, оновленого 13 грудня 2018 року». 

Також варто наголосити на тому, що згідно зі статутом Міжнародної федерації хокею (IIHF) суперечливі спортивні питання, а таким є прийом заявок до змагань, можуть вирішуватись виключно органами спортивного правосуддя національної федерації та IIHF, у яких найвищою ланкою правосуддя є Спортивний арбітражний суд в Лозанні, Швейцарія.


Вас може зацікавити