Федерація хокею України та Шведська хокейна асоціація домовились щодо програми широкої співпраці

Представники делегації Федерації хокею України провели робочу зустріч із президентом Шведської хокейної асоціації Андерсом Ларссоном і почесним членом цієї організації Крістером Енґлундом.

Сторони домовились про довготривалу та поглиблену співпрацю. Її ключовим елементом стане впровадження в Україні Єдиної методики підготовки хокеїстів. Цей процес відбуватиметься під керівництвом шведських фахівців на базі «Абетки хокею», що розробив Томмі Бустедт.   

Упродовж наступного року до України приїздитимуть шведські спеціалісти задля імплементації своїх напрацювань у реалії українського хокею, регулярно проводитимуться семінари, вебінари та тренінги для українських фахівців. Також представники від України вирушатимуть у відрядження до шведських міст задля обміну досвідом. Серед них будуть як тренери, так і судді.

«Для гармонійного розвитку хокею в Україні нам необхідно орієнтуватись на еталонні держави, що досягли великих висот у цьому виді спорту. Однозначно такою країною є Швеція. Її підхід до тренувального процесу та залучення наукових інновацій нам дуже імпонують. Дуже раді, що представники Федерації хокею Швеції пішли нам назустріч. Попереду чимало роботи», – зазначив президент ФХУ Георгій Зубко

Найближчим часом сторони визначать своїх контактних осіб. Зокрема, Україну в цьому діалозі представлятиме ексгравець НХЛ і очільник Спортивного комітету ФХУ Олександр Годинюк

Зазначимо, що перші кроки в реалізації Єдиної програми розвитку хокеїстів будуть упроваджені вже перед початком прийдешнього хокейного сезону.


Вас може зацікавити